Συγκέντρωση την Πέμπτη στην κεντρική πλατεία Λιβαδειάς απο το ΠΑΜΕ

Κοινοποίηση στα Social Media

Σε μαζική συμμετοχή στην απεργιακή κινητοποίηση της Πέμπτης 8 Δεκέμβρη και στην συγκέντρωση στις 10:30 το πρωί στην κεντρική πλατεία Λιβαδειάς καλεί το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο.

«Κυβέρνηση, Ε.Ε. και μεγάλο κεφάλαιο, μετά το νέο κύμα φορολεηλασίας του λαϊκού εισοδήματος και την «ταφόπλακα» στην κοινωνική ασφάλιση, προετοιμάζονται για νέα επέλαση ενάντια σε κάθε μας δικαίωμα. Με πρόσχημα τη δεύτερη αξιολόγηση φέρνουν και άλλο οδοστρωτήρα μέτρων», τονίζει μεταξύ άλλων το ΠΑΜΕ στο κάλεσμά του.

Επισημαίνει δε πως μεταξύ άλλων επίκειται νέα μείωση στον κατώτερο μισθό των 586 ευρώ για τους νεοπροσλαμβανόμενους,  δουλειά «λάστιχο» με μισθούς 100 και 200 ευρώ, απελευθέρωση των απολύσεων, νέα μείωση στις συντάξεις και τις κοινωνικές παροχές., κατάργηση όσων επιδομάτων έχουν απομείνει και σφαγή στα προνοιακά επιδόματα, μεγάλη μείωση στο αφορολόγητο όριο για μισθωτούς και συνταξιούχους.

Και προσθέτει: «Συζητάνε, ακόμα και το να δώσουν το δικαίωμα στους εργοδότες ν’ απαντούν με λοκ-άουτ στους αγώνες των εργαζομένων. Η κυβέρνηση ξέρει ότι σπέρνει ανέμους και ότι σύντομα θα θερίσει θύελλες, γι’ αυτό και δεν της φτάνει ο μηχανισμός του εργοδοτικού-κυβερνητικού συνδικαλισμού. Θέλει νέο συνδικαλιστικό νόμο για να περιορίσει και απαγορεύσει και άλλο την συνδικαλιστική δράση. Μας θέλουν υποτακτικούς και συμβιβασμένους! Να τσακίζουν τις ζωές μας και τις ζωές των παιδιών μας και μείς να είμαστε οπαδοί του: σφάξε με αγά μ’ ν’ αγιάσω».

Παράλληλα υπογραμμίζει πως «για να υπερασπίσουν τα συμφέροντα των αφεντικών τους δεν διστάζουν να εμπλέξουν και τη χώρα μας στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς και στον κίνδυνο ενός γενικευμένου πολέμου, ενώ έχουν ευθύνη για τον εγκλωβισμό προσφύγων και μεταναστών».

Ακολούθως στρέφεται κατά της ΓΣΕΕ και την τακτικής της κάνοντας λόγο για «ξεπούλημα»

Στη συνέχεια ζητά επαναφορά του βασικού μισθού στα 751ευρώ και υπογραφή κλαδικών Σ.Σ.Ε. με αυξήσεις, κοινωνική ασφάλιση για όλους, ουσιαστικά μέτρα προστασίας των ανέργων, πλήρη και δωρεάν ιατροφαρμακευτική κάλυψη σε όλους, επίδομα ανεργίας στα 600 ευρώ, ενιαίο, καθολικό, αποκλειστικά Δημόσιο και Δωρεάν σύγχρονο σύστημα Υγείας και Πρόνοιας.

«Σ’ αυτή τη βαρβαρότητα δεν μπορεί να υπάρξει ούτε ανοχή, ούτε αδράνεια, ούτε συμβιβασμός.

Ήρθε η ώρα να βάλλουμε την δική μας σφραγίδα στις εξελίξεις! Να γράψουμε το δικό μας τέλος στην λεηλασία της ζωής μας! Μόνο εμείς μπορούμε να τους σταματήσουμε με τον οργανωμένο αγώνα μας παντού!», καταλήγει το ΠΑΜΕ.