Η παγκόσμια Ημέρα των ατόμων με αναπηρίες, είναι ευκαιρία για διαμόρφωση μιας ωφέλιμης στάσης, τονίζει η Φ. Παπαθωμά

Κοινοποίηση στα Social Media

Με αφορμή την 3η Δεκεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες η Αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας Φανή Παπαθωμά έστειλε το δικό της μήνυμα.

«Είναι μια ευκαιρία να σκεφτούμε, να θυμηθούμε και να αναλογιστούμε  τι έχουμε κάνει όλοι μας,  αλλά κι ο καθένας μας ξεχωριστά, για να αντιμετωπίζονται τα άτομα με αναπηρία ισότιμα.

Επίσης πρέπει να καταλάβουμε ότι όχι μόνο σήμερα αλλά και κάθε μέρα είναι μια διαρκής πάλη για την άρση των φραγμών που υψώνονται μπροστά τους», τονίζει και προσθέτει: «Άλλωστε ο πολιτισμός μιας κοινωνίας προσδιορίζεται από τον τρόπο που η ίδια η κοινωνία αντιμετωπίζει τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, όπως τα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες. Κάθε κοινωνία οφείλει να παρέχει ίσες ευκαιρίες στην εκπαίδευση, στην υγεία, στην πρόνοια και να φροντίζει για την ισότιμη συμμετοχή σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής».

Ακολούθως χαρακτηρίζει «σκληρή» την πραγματικότητα και συνεχίζει: «Tι κάνουμε εμείς που δεν έχουμε κάποια μορφή αναπηρίας; Αν δεν είμαστε μέρος της λύσης, είμαστε μέρος του προβλήματος. Η παγκόσμια Ημέρα των ατόμων με αναπηρίες, είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για όλους να ενημερωθούν, να γνωρίσουν και να διαμορφώσουν μια ωφέλιμη στάση απέναντι στα άτομα με αναπηρία».

Και καταλήγει; «Ας τους δώσουμε το βήμα για να ακουστούν και να συμμετέχουν στα κοινωνικά και δημόσια αγαθά που πρέπει να είναι κοινά σε όλους τους πολίτες ενός κράτους. Ας παλέψουμε μαζί τους, να γίνει η ζωή τους ίση με όλων των υπόλοιπων ανθρώπων».