Απολογισμός για την αντιπυρική του καλοκαιριού και ετοιμότητα για τον χειμώνα από την Π.Ε. Βοιωτίας

Κοινοποίηση στα Social Media

Στην αίθουσα συνεδριάσεων του Διοικητηρίου της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας στη Λιβαδειά πραγματοποιήθηκε η σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας και των εμπλεκόμενων φορέων κατά τη διάρκεια της οποίας έγινε ο απολογισμός της αντιπυρικής περιόδου του 2016 καθώς επίσης ο σχεδιασμός και η λήψη μέτρων των φορέων για την αντιμετώπιση  κίνδυνων από καιρικά φαινόμενα όπως χιονοπτώσεις, παγετός και πλημύρες κατά τη διάρκεια της τρέχουσας χειμερινής περιόδου.

«Κάναμε τον απολογισμό της αντιπυρικής περιόδου στη Βοιωτία, να σημειωθεί ότι φέτος κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού αντιμετωπίσαμε 21 πυρκαγιές ενώ απαιτήθηκε ένας μεγάλος προϋπολογισμός. Γι’ αυτό δίνουμε πολύ μεγάλη σημασία στο θέμα της πρόληψης και φυσικά της καταστολής στη συνέχεια αν απαιτηθεί», τόνισε μεταξύ άλλων η Αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας Φανή Παπαθωμά.

Και συμπλήρωσε: «Μας απασχόλησε επίσης η προετοιμασία για τον χειμώνα και θέματα όπως η αγορά αλατιού και η τοποθέτηση συγκεκριμένων ποσοτήτων σε καίρια σημεία του νόμου ώστε να αντιμετωπιστούν έγκαιρα και αποτελεσματικά καταστάσεις με τυχόν χιονοπτώσεις. Επίσης τον επιχειρησιακό σχεδιασμό φέτος βοηθάει το γεγονός ότι δημιουργήσαμε έναν ακόμα κεντρικό σταθμό με επιτελικό γραφείο στο Διοικητήριο της Θήβας έτσι ώστε να έχουμε άμεση πρόσβαση για την αντιμετώπιση των όποιων καιρικών φαινομένων».

Παράλληλα όπως σημείωσε η κ. Παπαθωμά σε ετοιμότητα θα βρίσκονται και τα μηχανήματα. «Όταν χρειαστεί θα καταβάλουμε κάθε προσπάθεια για να παρέχουμε τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες στους πολίτες της Βοιωτίας επιτελώντας με υπευθυνότητα το καθήκον μας», υπογράμμισε η Αντιπεριφερειάρχης.

Τέλος η Φ. Παπαθωμά δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους δήμους της Βοιωτίας για την συνεργασία που υπάρχει καθώς επίσης την Πυροσβεστική Υπηρεσία και τη Αστυνομία δίνοντας έμφαση στο ότι «μόνο με τη συνεργασία μπορούμε να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα».

Να σημειωθεί ότι με την έναρξη της διαδικασίας τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του άτυχου πυροσβέστη Ευάγγελου Πάνου που έχασε την ζωή του εν ώρα καθήκοντος τον περασμένο Αύγουστο σε φωτιά στα όρια Βοιωτίας και Φθιώτιδας.

sop2 sop3 sop4