Εντυπωσιακή η επετειακή εκδήλωση του Παραρτήματος Λιβαδειάς της ΕΑΕ

Κοινοποίηση στα Social Media

Μία πολύ όμορφη εκδήλωση για τα 10 χρόνια λειτουργίας του πραγματοποίησε το Παράρτημα Λιβαδειάς της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας με την ευκαιρία της έναρξης του χειμερινού προγράμματος δράσης του που έχει επίκεντρο τον άνθρωπο παρουσία εκπροσώπων των τοπικών αρχών, συλλόγων φορέων και πλήθους κόσμου.

Μετά τον αγιασμό από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιο ο οποίος στη συνέχεια χαιρετίζοντας αναφέρθηκε και στην προσφορά της ΕΑΣ, η Πρόεδρος του Παραρτήματος Στέλλα Ταπανλή καλωσόρισε τους προσκεκλημένους που είχαν κατακλίσει την αίθουσα εκδηλώσεων του διοικητηρίου.

Στη συνέχεια ο Δρ. Γιάννης Ζερβομανωλάκης Μαιευτήρας χειρουργός γυναικολόγος Διδάκτωρ Παν. Βόννης και η Δρ Φλώρα Σταυρίδη Ειδικός παθολόγος ογκολόγος μίλησαν με θέμα «Η εξωσωματική γονιμοποίηση τον 21ο αιώνα, χαρίζει ελπίδα ζωής, χωρίς κίνδυνο, με ασφάλεια».

«Αγαπημένα  μέλη  και φίλοι του Παραρτήματος Λιβαδειάς της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, σήμερα είναι μια ξεχωριστή ημέρα… Ένα παιδί γεννήθηκε πριν 10 χρόνια…» ξεκίνησε την ομιλία της η Πρόεδρος του Παραρτήματος Στέλλα Ταπανλή και παρουσίασε με τον δικό της ξεχωριστό τρόπο την μέχρι σήμερα πορεία.

Και πρόσθεσε: «Το παρελθόν μας διδάσκει, πληγώνουν τα λάθη, πονάνε οι παραλείψεις, όμως ξέφυγαν γλίστρησαν κι έμεινε μόνο μια χαραμάδα ελπίδας, ένα ξέφωτο αισιοδοξίας, ότι στο μέλλον θα τρέξουμε πιο γρήγορα, θα αδράξουμε αυτή την πολύτιμη στιγμή, τη συγκυρία, χωρίς να σπαταλήσουμε ενέργεια, αισθήματα, χρόνο πολύτιμο, χωρίς να περιπλανηθούμε ανούσια, αφού η καρδιά μας χτυπά στο ρυθμό του εθελοντισμού, του αλτρουισμού, της αλληλεγγύης, που μας θωρακίζει και δεν επιτρέπει να μας αγγίξει ο εγωισμός, η υπεροψία, η ιδιοτέλεια, η προβολή».

Σημείωσε δε πως το Παράρτημα Λιβαδειάς της Ε.Α.Ε.  όμως «υπήρχε πολύ πριν τα 10 δικά μας χρόνια. Είχε Πρόεδρο και ιδρυτή τον εκλεκτό, διακεκριμένο χειρουργό, έναν ευαίσθητο άνθρωπο και ένα πολύ καλό μου φίλο τον κ. Νίκο Ανεμοδουρά. Τότε είχαμε μόνο 30 μέλη. Τώρα τα μέλη είναι 1500. Και άρχισε αυτό το συναρπαστικό ταξίδι να τρέχει δυναμικά, παρέα με γυναίκες, που ένιωσαν την ανάγκη της προσφοράς στον συνάνθρωπό μας» και συμπλήρωσε: «Η Ε.Α.Ε. που υπηρετούμε θέλει μέσα από την προσφορά έργου, να κάνει πραγματικότητα το όραμα μιας κοινωνίας υγιούς, χωρίς νοσήματα φθοράς. Θέλει και μπορεί να νικήσει στη μάχη κατά του καρκίνου με όπλα την επιστημονική γνώση, τη σωστή ενημέρωση, την παροχή υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας, την περίθαλψη, την πρόληψη, έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου και βέβαια τη δημιουργία εθελοντικού κινήματος στην πόλη μας».

Αναφερόμενη στον αείμνηστο «ευεργέτη» όπως χαρακτηριστικά είπε Λουκά Δέδε που δώρισε το κτήριο που στεγάζει το Παράρτημα σημείωσε χαρακτηριστικά: «Πόσες νύχτες θα σε βλέπω να αλαφροπατάς στα όνειρά μου;  ν’ ακούω το κλάμα σου, να με συντροφεύει κι εγώ βουβή, να μην μπορώ τα μάτια σου να σκουπίσω; Πόσες φορές μπερδεύτηκε μέσα μου τ’ όνειρο με τ’ αληθινό, έγραφα τότε. Κι ήταν αυτό το θαύμα… που ανάστησε έναν άνθρωπο τον πήρε από το χέρι και του άνοιξε την πύλη να πάει στην αιωνιότητα παρέα με τους Αγγέλους… Αυτή η διαθήκη ήταν για το Παράρτημα Λιβαδειάς πράξη ελευθερίας, άνοιξε δρόμους κι αρχίσαμε να ταξιδεύουμε με ευθύνη, όραμα και πάθος. Απ’ όπου περνούσαμε ακόμη ένα χέρι, ακόμη μια καρδιά, μια σκέψη, μια ιδέα, φως υπερούσιο, άσβεστο φώτιζε τη ζωή μας, γιατί όταν ελευθερώνεται η ψυχή, φραγμούς δεν επιτρέπει».

Ακολούθως απεύθυνε  «ένα μεγάλο ευχαριστώ στους αξιόλογους γιατρούς κι ανθρώπους που εξετάζουν αφιλοκερδώς τους συμπολίτες μας: Λάζαρος Παπαγεωργίου – Πνευμονολόγος, Φώτης Χριστόπουλος – Γυναικολόγος, Γιώργος Πούλος – Δερματολόγος, Άγγελος Ροζακέας – Ουρολόγος, Γαρυφαλλιά Μπαλτσιώτη – Οδοντίατρος, Φράνκα Ριγκόνι – Νευρολόγος, Κατερίνα Βαλλά – Γυναικολόγος, Κονδυλία Κουρούτη – Ψυχολόγος, Αγγελική Καλομοίρη – Τεχνογνώστρια, Κώστας Μαλέκας – Τράπεζα Αίματος «ΖΩΗ» στο Γενικό Νοσοκομείο Λιβαδειάς».

Αφού επίσης ευχαρίστησε όλους όσοι βρέθηκαν και βρίσκονται στο πλευρό του Παραρτήματος της ΕΑΕ ζήτησε συγνώμη αν αδίκησε κάποιους «τόνισε ότι το ταξίδι μας όχι μόνο θα διαρκέσει χρόνια πολλά, αλλά θα επισκεφθεί νέους τόπους, θα κάνει νέα πράγματα» και κατέληξε: «Αν μου έλεγαν σαν τι μοιάζει το Παράρτημα Λιβαδειάς θα έλεγα σα θάλασσα γαλάζια, αγιασμένη, ελληνική, που απλώνεται και ξεδιπλώνει την απεραντοσύνη της στα πέρατα της Ελλάδας τα «Ουρανοθέμελα». Σου καλομιλάει στη νηνεμία, χαμόγελα σκορπάει,  κι όταν θυμώνει και τα κύματα θεριέψουν «βροντά και ηχάει λες και ζητάει να φθάσει στην καρδιά της γης, για να σβήσει τις φωτιές» Καρκαβίτσας. Να σβήσει την αρρώστια, τον πόνο, τον κατατρεγμό, να σώσει, να γιατρέψει. Άλλοτε πάλι προκαλεί με την ομορφιά της για να σε παρασύρει στα βάθη της… και να σ’ εξαφανίσει. Τότε στέλνουμε τα δελφίνια μας στην πλάτη να σε πάρουν και να σε βγάλουν έξω. Κι όταν «λικνίζεται» η γαληνοτάτη, σε ταξίδια ονειρεμένα μας παίρνει και μας πάει. Ακούμε τις γοργόνες να τραγουδούν, το κύμα να σιγοντάρει, τους γλάρους τις φτερούγες να χτυπούν κι είναι όλα τόσο όμορφα μέσα στην αγκαλιά της, που ξεχνάς πίκρες και βάσανα, πόνο  και ανημπόρια».

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με tango αφού όπως επεσήμανε η κ. Ταπανλή «Το tango είναι ο χορός που εκφράζει τον πόνο αλλά και τη χαρά. Μας βοηθάει να μη φοβηθούμε, να μοιραστούμε την τραγικότητά μας, ακόμη και με κάποιον ξένο, διώχνει τη μοναξιά, προβάλλει την αγάπη «tangere – αγγίζω», επικοινωνώ, βοηθώ, γιατρεύω, ελπίζω. Μοιάζει με γλυκόπικρο απόσταγμα ζωής. Θέλει δύο, είναι μια αγκαλιά που συνομιλούν τα σώματα, οι ψυχές, οι ζωές… Τζίνα Γερονικολού, Δημήτρης Λιάπης, «Μια στιγμή για πάντα» – Το ταγκό των Χριστουγέννων».

Ξεχωριστή αναφορά έκανε Στέλλα Ταπανλή στον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας κ.κ. Γεώργιο τον οποίο και ευχαρίστησε εκ μέρους της ΕΑΕ.

«Ευχαριστούμε τον Ιεράρχη μας που μας προσφέρει τη στήριξή του, τον καλό του λόγο, τη νουθεσία, την έμπνευση να γίνουμε καλύτερες, πιο χρήσιμες στον αναξιοπαθούντα συνάνθρωπό μας. Η Ε.Α.Ε. βρίσκεται πάντοτε κάτω από τη σκέπη της Εκκλησίας και πάντοτε προσβλέπει στον Ουράνιο Πατέρα προκειμένου να φέρει εις πέραν με επιτυχία το δύσκολο έργο ζωής, που έχει αναλάβει», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Επίσης η Σ. Ταπανλή δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει την Αντιπεριφερειάρχη Βοιωτίας Φανή Παπαθωμά για την παραχώρηση της αίθουσας ενώ η κ. Παπαθωμά από την πλευρά της μεταξύ άλλων συνεχάρη το Παράρτημα της ΕΑΕ επισημαίνοντας χαρακτηριστικά: «Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στην Πρόεδρο κα Στέλλα Ταπανλή και στο Διοικητικό Συμβούλιο για όλα αυτά τα χρόνια. Η Αντικαρκινική Εταιρεία παρέμεινε συνεπής στην προσφορά της στον άνθρωπο. Είναι αυτό που η Πρόεδρος στην ομιλία της ανέφερε: η δύναμη του εθελοντισμού, η προσφορά και η  ανακούφιση του ανθρώπινου πόνου. Είμαστε υπερήφανοι που στη Λιβαδειά υπάρχει ένας Φορέας που αγκαλιάζει με την προσφορά του τους συμπολίτες μας. Εύχομαι να μείνουν δυνατές και δραστήριες για πάρα πολλά χρόνια. Μπράβο κορίτσια, καλή δύναμη και εμείς πάντα αρωγοί στο έργο σας».

 

Τον Ιανουάριο η παρουσίαση του ύμνου του Παραρτήματος Λιβαδειάς της Ε.Α.Ε. από Αρετή και Ιωάννα Σπανομάρκου

Εντυπωσιακή ήταν στο εορταστικό μουσικό μέρος της εκδήλωσης για τα 10 χρόνια του Παραρτήματος Λιβαδειάς της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρίας η συμμετοχή δύο ταλαντούχων «χρυσών» κοριτσιών της Αρετής και Ιωάννας Σπανομάρκου, τις οποίες και ευχαρίστησε και με σχετική ανακοίνωση η Πρόεδρος Στέλλα Ταναλή και το Δ.Σ. του Παραρτήματος της ΕΑΕ.

«Τα δύο υπέροχα κορίτσια, τραγούδησαν (ο τραγουδιστής Βασίλης Τεκτονίδης ήταν άρρωστος) καταχειροκροτήθηκαν και απεκάλυψαν ότι συνθέτουν τον ύμνο του Παραρτήματος Λιβαδειάς της Ε.Α.Ε. τον οποίο θα παρουσιάσουν σύντομα στα μέλη και τους φίλους μας, στη Βασιλόπιτα στις 22 Ιανουαρίου στην αίθουσα του Διοικητηρίου», είπε χαρακτηριστικά η κ. Ταπανλή και συμπλήρωσε: «Στιχουργοί, συνθέτες και τραγουδίστριες με την Ορχήστρα Σπανομάρκου, παρά το νεαρόν της ηλικίας τους, έχουν κερδίσει τη συμπάθεια του κόσμου, αλλά και μεγάλες διακρίσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό».

eae2 eae3 eae4 eae5 eae6 eae7