Οι προοπτικές για το φορολογικό και ασφαλιστικό 2017 παρουσιάστηκαν στο επιμελητήριο Βοιωτίας στη Λιβαδειά

Κοινοποίηση στα Social Media

Μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα ενημερωτική ημερίδα, με θέμα «Τι έρχεται το 2017; Ασφαλιστικά, φορολογικά και άλλα θέματα καθημερινότητας» πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Βοιωτίας στη Λιβαδειά κατά τη διάρκεια της οποίας παρουσιάστηκε το γενικότερο οικονομικό περιβάλλον, στο οποίο θα είναι αναγκασμένοι να κινηθούν οι πολίτες το επόμενο χρονικό διάστημα.

Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και του Ε.Β.Ε.Α. Κωνσταντίνος Μίχαλος, ο οποίος αναφέρθηκε στην δύσκολη κατάσταση της ελληνικής μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας, σημειώνοντας χαρακτηριστικά, ότι οι διαγραφές επιχειρήσεων από το ΓΕΜΗ το εννεάμηνο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου 2016 αυξήθηκαν κατά 33,5% σε σχέση με πέρυσι. Συνολικά σχεδόν 25.000 έβαλαν λουκέτο, δηλαδή 6.000 περισσότερες επιχειρήσεις έκλεισαν σε σχέση με το 2015. Αντίστοιχα μειώθηκαν κατά 10,4% και οι νέες εγγραφές.

Ο κ. Μίχαλος τόνισε, επίσης ότι η κατάσταση αυτή είναι δύσκολα αναστρέψιμη καθώς στην αγορά, αυτή τη στιγμή, επικρατεί ασφυξία, εξαιτίας της υπερφορολόγησης και της έλλειψης ρευστότητας.

Στο πλαίσιο αυτό, επανέλαβε τα αιτήματα των επιμελητηρίων της χώρας για την απαραίτητη αλλαγή της δημοσιονομικής πολιτικής, για την ρύθμιση των κόκκινων δανείων και για τις αναγκαίες επενδυτικές κινήσεις στρατηγικής σημασίας, που έχει ανάγκη η χώρα.

Την συζήτηση συντόνιζε ο γνωστός δημοσιογράφος Γιώργος Αυτιάς, ο οποίος μαζί με τους συνεργάτες του, τη δικηγόρο Ολυμπία Νικολοπούλου, και τον φοροτεχνικό Γεώργιο Χριστόπουλο, παρουσίασαν διεξοδικά στο ισχύον φορολογικό και ασφαλιστικό καθεστώς και την κατάσταση, που θα διαμορφωθεί από την έναρξη της νέας χρονιάς.

Ο κ. Αυτιάς επισήμανε τις αρνητικές προοπτικές του ασφαλιστικού συστήματος στην χώρα και τόνισε την άδικη αντιμετώπιση, την οποία τυγχάνουν, τόσο οι ενεργοί ασφαλισμένοι, όσο και οι απόμαχοι της ζωής τονίζοντας ότι η μόνη λύση είναι η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας κάτι που μπορεί να επιτευχθεί με την επιχειρηματικότητα η οποία όμως χρειάζεται κίνητρα που μέχρι στιγμής δεν δίνονται.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Βοιωτίας και Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων, Παναγιώτης Αγνιάδης επιβεβαίωσε την αρνητική εικόνα της επιχειρηματικότητας και για την Βοιωτία, υπογραμμίζοντας ωστόσο οτι μόνο το επιχειρείν μπορεί να αναστρέψει αυτήν την υφεσιακή κατάσταση. Ακόμα τόνισε τις αναπτυξιακές δυνατότητες του τόπου και το μεγάλο πλεονέκτημα του, τους δραστήριους ανθρώπους του.

Στην συνέχεια, ακολούθησαν ερωτήσεις από τους παρευρισκόμενους και αναπτύχτηκε διάλογος και έντονος προβληματισμός για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας.

Επίσης ο Π. Αγνιάδης δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τόσο του ομιλητές, όσο και όλους τους παρευρισκόμενους, για την παρουσία τους και την συνεισφορά τους, στη γόνιμη και εποικοδομητική συζήτηση που έγινε.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας, κ. Γεώργιος, η Αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας, Φανής Παπαθωμά, οι θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες Θεμιστοκλής Χειμάρας και Γιάννης Ταγκαλέγκας, οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου Λεβαδέων Κώστας Καπλάνης και Χρήστος Κυπραίος, ο Προέδρος του Εργατικού Κέντρου Λιβαδειάς Ιωάννης Σταθάς και στελέχη της τοπικής και περιφερειακής αυτοδιοίκησης.

Εκ μέρους της τοπικής επιχειρηματικής κοινότητας παρευρεθήκαν ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Στερεάς Ελλάδας, Νικόλαος Κουδούνης, οι Αντιπρόεδροι  του Επιμελητηρίου Φωκίδας,  Αλέκος Αρβανιτάς και Βασίλης Αυγερινός, ο  Διευθυντής της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων, Βασίλειος Αποστολόπουλος  καθώς και εκπρόσωποι πολλών σωματείων, τοπικών φορέων και συλλόγων.

Τέλος ο Διευθύνων Σύμβουλος του τηλεοπτικού σταθμού Star Κεντρικής Ελλάδας, Γιώργος Σιμόπουλος, απένειμε για λογαριασμό του Επιμελητηρίου Βοιωτίας τιμητική πλακέτα στον συντονιστή Γιώργο Αυτιά.

epim1 epim5 epim6

epim8

epim7
epim9

epim10