Σύλληψη 21χρονου για πορνογραφία ανηλίκων

Κοινοποίηση στα Social Media

Εμπεριστατωμένη και ενδελεχής αστυνομική διαδικτυακή έρευνα, έφερε στα χέρια της υποδιεύθυνσης Βορείου Ελλάδας νεαρό 21 χρόνων που εκβίαζε ανήλικες μέσω ίντερνετ.

Ο νεαρός κατέφερνε να αποσπάει συνομιλώντας με τα ανήλικα παιδιά θύματά του σε μέσο κοινωικής δικτύωσης,  άσεμνες φωτογραφίες και στη συνέχεια τα απειλούσε οτι θα τις δημοσιεύσει προκειμένου να του στείλουν κι άλλες.

Το κουβάρι της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται όταν μητέρα ανήλικου κοριτσιού έκανε σχετική καταγγελία στην υποδιεύθυνση.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του 21χρονου σε περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας, με τη συνδρομή αστυνομικών του τοπικού Αστυνομικού Τμήματος, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
εσωτερικός και εξωτερικός σκληρός δίσκος,
δύο (2) κάρτες μνήμης,
φορητό μέσο αποθήκευσης (USB Flash Drive),
δύο (2) κινητά τηλέφωνα και ψηφιακός οπτικός δίσκος (CD).Από την Υποδιεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδας συνελήφθη 21χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας για πορνογραφία ανηλίκων.

Ο 21χρονος, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή.
Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες που τελούνται μέσω Διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:
Τηλεφωνικά: 111 88
Στέλνοντας e-mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr
Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones): CYBERΚΙD
Μέσω twitter: @CyberAlertGR