H Λιβαδειά γιόρτασε τη Δευτέρα τα Εισόδια της Θεοτόκου

Κοινοποίηση στα Social Media

liv2

Με κάθε λαμπρότητα και θρησκευτική κατάνυξη η Λιβαδειά με την συμμετοχή εκπροσώπων των τοπιών αρχών και πλήθους πιστών γιόρτασε την Δευτέρα τη Θεομητορική εορτή της Υπεραγίας Θεοτόκου, μιας εορτής από τις σημαντικότερες της Εκκλησίας.

liv3

Το απόγευμα της Κυριακής τελέστηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Λιβαδειάς πανηγυρικός πολυαρχιερατικός Εσπερινός προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμοθέου και συγχοροστατούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευσταθίου, Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου και του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεωργίου και συμπροσευχομένου από του Ιερού Βήματος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου ο οποίος όπως τόνισε ο κ. Γεώργιος «με την συνετή, διακριτική, νουνεχή και αποφασιστική παρουσία του στο πηδάλιο της νοητής νηός, της Εκκλησίας μας, αποτελεί κάτω από τις σημερινές δυσμενείς συνθήκες για όλους τους τομείς της εθνικής μας ζωής, την καλύτερη εγγύηση ασφαλούς πορείας και εξεύρεσης του ορθού προσανατολισμού».

liv8

Ανήμερα της εορτής τελέστηκε  πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευσταθίου και συλλειτουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου,  Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμοθέου και του Σεβασμιώτατου κ. Γεωργίου.

liv9

Ο κ. Γεώργιος πριν την λιτανεία ευχαρίστησε τους Σεβασμιωτάτους Αρχιερείς για την συμμετοχή τους στην εορτή της Τοπικής μας Εκκλησίας καθώς και όσους συνέβαλαν στην άρτια οργάνωση και ευχήθηκε σε όλους χρόνια πολλά και ευλογημένα.

«Η Λιβαδειά μας, η πόλη των νερών, η αρχόντισσα της εορτάζει και τιμά την Παναγία, τη μητέρα του Θεού και τη μητέρα των χριστιανών. Μια γιορτή με ξεχωριστή σημασία, ο ελληνικός λαός, οι συμπατριώτες μας, μέσα από τις δοκιμασίες, στην ιστορική πορεία πάντα κατέφευγαν στη Θεοτόκο και ο λαό μας είχε την σκέπη και της προστασία της», είπε ο Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος και πρόσθεσε: «Ιδιαίτερα σήμερα με μία περίεργη περιρρέουσα ατμόσφαιρα, χωρίς ελπίδα και αισιοδοξία, με πολλές δυσκολίες, προβλήματα και αγωνίες στα πλαίσια της εθνικής και εκκλησιαστικής μας ζωής η Παναγία μας δείχνει πάντα το δρόμο για να στηριχθούμε, να αντέξουμε και να πορευτούμε. Αν θέλουμε πραγματικά να επιβιώσουμε σε αυτή την πρωτόγνωρη συνεχιζόμενη κρίση πρέπει να επανεκτιμήσουμε τη σχέση μας, την τοποθέτηση μας, με όλα αυτά που συνιστούν την παράδοση μας ως έλληνες και ως ορθόδοξοι και τότε θα βρούμε το δρόμο».

Καταλήγοντας υπογράμμισε: «Οι γιορτές αυτές πρέπει να αποτελούν για όλους μας ευκαιρίες και σάλπισμα ενότητας, συνεργασίας και συμβολής στο κοινωνικό καλό».

Η Δήμαρχος Λεβαδέων Γιώτα Πούλου ευχήθηκε σε όλους «χρόνια πολλά με υγεία δύναμη και αισιοδοξία», ο Βουλευτής Βοιωτίας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Θηβαίος έδωσε της ευχές του στις εορτάζουσες και του εορτάζοντες και συμπλήρωσε: «Με αισθήματα αγάπης και αλληλεγγύης θα μπορέσουμε σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς να πορευτούμε με τα μηνύματα που στέλνει η σημερινή μέρα» ενώ η Αντιπεριφερειάρχης Φανή Παπαθωμά σημείωσε: «Η πόλη των νερών, η αρχοντοπούλα της Ρούμελης η Λιβαδειά γιορτάζει. Κάτω από τη σκέπη της Παναγίας ζητάμε όλοι βοήθεια έτσι ώστε να αντέξουμε τις δύσκολες συνθήκες και εποχές τις οποίες περνάμε, εύχομαι μέσα από την καρδιά μου σε όλους υγεία, χαρά, υπομονή και αγωνιστικότητα».

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Βοιωτίας Παναγιώτης Αγνιάδης αναφέρθηκε στη «λαμπρή γιορτή της Λιβαδειάς» και ευχήθηκε «η Παναγία να φωτίσει όλο τον κόσμο με ελπίδα για ότι καλύτερο για τους πολίτες» και ελπίζουμε σε ό,τι καλύτερο για τους πολίτες, η Κατερίνα Παπαβασιλείου από τους ΑΝΕΛ ευχήθηκε «χρόνια πολλά σε όλους» και κατέληξε λέγοντας: «Η Παναγία να σκεπάζει όλους τους πολίτες και τις ένοπλες δυνάμεις και να μας προστατεύει. Να μας δώσει δύναμη για να βγούμε από το αδιέξοδο που έχει περιέλθει η χώρα μας».

liv4 liv5 liv6 liv7

Μαζί με τη Λιβαδειά γιόρτασε και η Δήμαρχος Λεβαδέων, Γιώτα Πούλου.

Την επόμενη της εορτής το γραφείο της ήταν ανοιχτό για κάθε δημότη, φίλο και υπηρεσιακό και όποιον ήθελε  να της ευχηθεί προσωπικά. Αν και το πρόγραμμα της ήταν αρκετά φορτωμένο, η ίδια κατάφερε να “ξεκλέψει” χρόνο για κάθε έναν από αυτούς που προσήλθαν για να την δουν και να συνομιλήσει μαζί τους και να δεχθεί τις ευχές για “Υγεία, ευτυχία και καλή συνέχεια στο έργο της “.
giorp