Συνάντηση εργασίας αντιπροσωπείας της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ με την Γ. Πούλου και τα στελέχη της ΚΕΔΗΛ για την φιλοξενία των προσφύγων

Κοινοποίηση στα Social Media

Tη Λιβαδειά επισκέφθηκε αντιπροσωπεία μελών της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ και πραγματοποίησε προγραμματισμένη συνάντηση γνωριμίας και εργασίας με τους 21 απασχολούμενους της Κοινωφελούς Επιχείρησης  του Δήμου Λεβαδέων (ΚΕΔΗΛ) που θα διαχειριστούν το πρόγραμμα “Accommodation of Asylum Seekers and Relocation Candidates in Livadia”.

Τα μέλη της αντιπροσωπείας της Ύπατης Αρμοστείας έδωσαν συμβουλευτικές και κατευθυντήριες οδηγίες σε όλη την ομάδα της ΚΕΔΗΛ, ενώ πραγματοποιήθηκε και μία μικρή εκπαίδευση σε συγκεκριμένες ειδικότητες.

Η πρώτη αυτή συνάντηση έγινε παρουσία της Δημάρχου Λεβαδέων Γιώτας Πούλου, του Προέδρου της ΚΕΔΗΛ, Αθανάσιου Αλεστά και της Αντιπροέδρου Πανωραίας Κοσμίδη – Περλεπέ.

Στόχος ήταν η ενημέρωση των απασχολουμένων σχετικά με τους κανόνες της συμφωνίας μεταξύ των δύο μερών για την υλοποίηση του προγράμματος και την αναφορά των στόχων που έχουν τεθεί από τις δύο πλευρές και πρέπει να υλοποιηθούν μέχρι το τέλος του 2016.

Να σημειωθεί ότι το πρόγραμμα “Accommodation of Asylum Seekers and Relocation Candidates in Livadia” υλοποιείται από την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Λεβαδέων σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του Ηνωμένων Εθνών και χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.