Τους Αλύγιστους της Ταξικής πάλης τίμησε στη Λιβαδειά το ΚΚΕ

Κοινοποίηση στα Social Media

Με μεγάλη συμμετοχή και σε ατμόσφαιρα συναισθηματισμού, μνήμης και θαυμασμού πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια του ΚΚΕ στο Διοικητήριο της Λιβαδειάς από την Τ.Ε. του κόμματος εκδήλωση τιμής και μνήμης για τους «Αλύγιστους της Ταξικής Πάλης».

Μέσα στην κατάμεστη αίθουσα, ανάμεσα στους νεότερους που, «μόνο από αφηγήσεις συγγενών τους και φίλων, γνώρισαν την φρίκη των διωγμών αυτών που έδωσαν τον αγώνα  για μια δίκαιη κοινωνία», ξεχώριζαν δεκάδες πρόσωπα, χαρακωμένα από τα σημάδια του πόνου που άφησε πάνω τους το κυνηγητό και η απώλεια αγαπημένων τους προσώπων.

Η εκδήλωση περιλάμβανε έκθεση φωτογραφικών και γραπτών ντοκουμέντων  από τους τόπους εξορίας όπου στέλνονταν όσοι «δεν συνεμορφώθησαν προς τας υποδείξεις» και μουσικο-θεατρική αναπαράσταση της αγωνίας και του πόνου που έζησαν αυτοί και οι οικογένειές τους.

Προλόγισε ο Γραμματέας της ΤΕ Λιβαδειάς, Γιώργος Κοτρόγιαννος, την κύρια πολιτική ομιλία έκανε το μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Κύριλλος Παπασταύρου ενώ χαιρετισμό απεύθυνε η Αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας Φανή Παπαθωμά.

Σε δηλώσεις του ο  Κύριλλος Παπασταύρου κάλεσε την εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα να αμυνθούν ενάντια στην επίθεση που δέχονται, να οργανωθούν και να απαντήσουν με όρους τους σήμερα αλλά και να ανοίξουν δρόμο προοπτικής  για την ανατροπή του κεφαλαίου.

«Στα πλαίσια των 100 χρόνων από την ίδρυση του κόμματος μας διοργανώνουμε εκδηλώσεις τιμώντας την ιστορική του πορεία, τους αλύγιστους της ταξικής πάλης, τις ηρωικές αυτές στιγμές της πορείας και δράσης έχοντας το βλέμμα στραμμένο προς το μέλλον», σημείωσε ο κ. Παπασταύρου και πρόσθεσε: «Εκτιμώντας αυτή την πορεία και φωτίζοντάς τη δράση του ΚΚΕ στο σήμερα αλλά και στο μέλλον από την πλευρά της πάλης και της οργάνωσης της εργατικής τάξης και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων. Απέναντι στην επίθεση που αυτή τη στιγμή δέχεται ο λαός από την πολιτική της κυβέρνησης, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του κεφαλαίου  η εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα πρέπει να απαντήσουν με όρους τους σήμερα, άμυνας απέναντι σ’ αυτή την επίθεση αλλά ταυτόχρονα ανοίγοντας το δρόμο και την προοπτική έχοντας στο στόχαστρο το κεφάλαιο και την εξουσία του».

Σχολιάζοντας την εκλογή του Ντ. Τραμπ στις ΗΠΑ τόνισε ότι ο λαός δεν πρέπει να διοχετεύει την αγανάκτηση του ανάμεσα στη Σκύλα και τη Χάρυβδη γιατί δεν θα έχει καμία προοπτική.  Όπως είπε χαρακτηριστικά στην ουσία είπε και ο Τραμπ και η  Κλίντον «είναι εκπρόσωποι της ίδιας αντιλαϊκής πολιτικής» και «γεράκια του πολέμου».

Τέλος η Αντιπεριφερειάρχης Φ. Παπαθωμά σε δηλώσεις της σημείωσε: «Παραχωρήσαμε την αίθουσα αυτή του Διοικητηρίου προς τιμήν του ΚΚΕ για να πραγματοποιηθεί η συγκεκριμένη εκδήλωση. Αισθάνομαι ιδιαίτερη χαρά που όλοι οι ιδεολογικοί χώροι μπορούν και εκφράζονται σε αυτή την αίθουσα εκδηλώσεων σηματοδοτώντας το τι σημαίνει δημοκρατία και πολυφωνία».

kke2 kke3 kke4