Δράσεις ευαισθητοποίησης στη Λιβαδειά για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τα θέματα προσφύγων

Κοινοποίηση στα Social Media

Με τίτλο: «Κι αν ήσουν εσύ;» πραγματοποιήθηκε  με επιτυχία το Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2016, στη Λιβαδειά, στο 1ο Δημοτικό Σχολείο ένα πρόγραμμα ευαισθητοποίησης στα ανθρώπινα δικαιώματα και τους πρόσφυγες με βιωματικές δραστηριότητες, τεχνικές θεάτρου και εκπαιδευτικού δράματος.

Το εργαστήριο παρουσίασε έντονο ενδιαφέρον, είχε διάρκεια 8 ώρες και συμμετείχαν σ΄ αυτό 30 εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από τη Βοιωτία καθώς επίσης θεατρολόγοι, θεατροπαιδαγωγοί και συντονιστές ομάδων νέων, που υλοποιούν ή που ενδιαφέρονται να υλοποιήσουν ανάλογα προγράμματα.

Σκοπός της δράσης ήταν η ευαισθητοποίηση των συμμετεχόντων σε ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, των δικαιωμάτων των προσφύγων, αλλά και στην εξοικείωση των εκπαιδευτικών με τη χρήση τεχνικών θεάτρου και εκπαιδευτικού δράματος, που μπορούν να αξιοποιηθούν στο σχεδιασμό προγραμμάτων ή μαθημάτων με ανάλογη θεματολογία.

Το εξαιρετικά χρήσιμο και επίκαιρο επιμορφωτικό εργαστήριο υλοποιήθηκε από το Γραφείο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα και το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση, σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Βοιωτίας, τους Σχ. Συμβούλους  1ης και 2ης Περ. Α’ βάθμιας Εκπαίδευσης Βοιωτίας, 29ης Προσχολικής Αγωγής και το Δίκτυο Αλληλεγγύης για τους Πρόσφυγες.

sem1