Πρόβλημα στο Δήμο Διστόμου, Αράχωβας, Αντίκυρας με το ζήτημα ορισμού αναπληρωτή προϊσταμένου σε συγκεκριμένο τμήμα

Κοινοποίηση στα Social Media

Τους υπεύθυνους της δημοτικής αρχής του Δήμου Διστόμου, Αράχωβας, Αντίκυρας καλεί να αναλάβουν τις ευθύνες τους σχετικά με το πρόβλημα που δημιουργήθηκε με την υπόθεση του  ορισμού αναπληρωτή προϊσταμένου σε τμήμα του Δήμου, ο σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ επαρχίας Λιβαδειάς.

«Στο τελευταίο (31/10/2016 ) δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Διστόμου-Αράχοβας-Αντίκυρας και με αφορμή εισήγηση θέματος για μερική τροποποίηση του Ο.Ε.Υ. αλλά και ερωτήματα που τέθηκαν από δημοτικούς συμβούλους, ο Σύλλογος Εργαζομένων Ο.Τ.Α. επαρχίας Λιβαδειάς , που εκπροσωπούταν από τον πρόεδρό του και τον οργανωτικό γραμματέα στην εν λόγω συνεδρίαση, τοποθετήθηκε για τον ορισμό αναπληρωτή προϊσταμένου σε αυτοτελές τμήμα προγραμματισμού οργάνωσης πληροφορικής και διαφάνειας, εκφράζοντας συγκεκριμένα ερωτήματα που δεν απαντήθηκαν από τη δημοτική αρχή και επέστησε την προσοχή προς τον κύριο Δήμαρχο όσο και προς ολόκληρο το σώμα, ότι αν δεν συντρέχουν συγκεκριμένες προϋποθέσεις που απαιτούνται από το νόμο, ο ορισμός είναι λανθασμένος και μη νόμιμος και θα έπρεπε να ανακληθεί», τονίζει χαρακτηριστικά σε σχετική ανακοίνωσή του ο Σύλλογος.

Και προσθέτει: «Παρ’ όλο που εμφατικά επιμείναμε (όπως είπε και ο πρόεδρος μας απευθυνόμενος προς τον κ. Δήμαρχο τόσο για να προστατέψουμε τη νομιμότητα όσο και τον ίδιο το θεσμό του Δημάρχου Δ.Α.Α), δεν εισακουστήκαμε».

Στη συνέχεια όπως τονίζει ο Σύλλογος εκδόθηκε μια πράξη του Ελεγκτικού Συνεδρίου η οποία «επιστρέφει αθεώρητο χρηματικό ένταλμα πληρωμής το οποίο εκδόθηκε από το Δήμο Δ.Α.Α. και αφορούσε στην καταβολή επιδόματος θέσης ευθύνης στο  αυτοτελές τμήμα προγραμματισμού οργάνωσης πληροφορικής και διαφάνειας, καθόσον η εντελλόμενη δαπάνη δεν είναι νόμιμη».

Έτσι λοιπόν μετά από αυτές τις εξελίξεις , ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ επαρχίας Λιβαδειάς καλεί τους αρμόδιους για το συγκεκριμένο ζήτημα «αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν» και υπογραμμίζει: «Δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα να παίξει (ακούσια ή εκούσια) παιχνίδια στις πλάτες των εργαζομένων-συναδέλφων και θα είμαστε πάντα παρόντες στον αγώνα για ισονομία και αξιοκρατία τόσο στο φάσμα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης όσο και σε ολόκληρη την κοινωνία».