Στις καταγγελίες για την διαδικασία πρόσληψης στη ΚΕΔΗΛ για την φιλοξενία προσφύγων απάντησε η Γ. Πούλου

Κοινοποίηση στα Social Media

Στις καταγγελίες της αντιπολίτευσης του Δήμου Λεβαδέων για τον τρόπο των προσλήψεων στην ΚΕΔΗΛ και την επιλογή των 21 ατόμων, που θα ασχοληθούν με την υλοποίηση του προγράμματος στέγασης των προσφύγων του ΟΗΕ απάντησε η δήμαρχος Γιώτα Πούλου μιλώντας στον ΣΕΙΡΙΟ FM 95,8.

Μεταξύ άλλων η κ. Πούλου  τόνισε ότι ουσιαστικά δεν πρόκειται για προσλήψεις αλλά για συμβάσεις έργου και ότι η επιλογή έπρεπε να γίνει άμεσα, μέσα σε ασφυκτικά χρονικά πλαίσια, προκειμένου να προχωρήσει όπως προβλέπετε η υλοποίηση του προγράμματος Relocation μες τον ΟΗΕ. Ως εκ τούτου το Δ.Σ της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Λεβαδέων δεν κατάφερε να δει και τους 140 υποψήφιους αλλά περίπου τους 80.

Η κ. Πούλου απάντησε και στο ερώτημα εάν έχουν επιλεγεί άτομα που ήταν υποψήφια με το συνδυασμό της λέγοντας ότι εφόσον έχουν τα προσόντα δεν έπρεπε να αποκλειστούν από τη διαδικασία και ότι το ίδιο ίσχυσε και σε άλλες περιπτώσεις δεδομένου ότι μέσα στους επιλεγέντες περιλαμβάνονται και συγγενικά πρόσωπα Συμβούλων της μειοψηφίας αλλά και άτομα και από διάφορους πολιτικούς χώρους.

Σε ότι αφορά στην παρουσία της Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου  Ελίζας Γεωργαντά στην επιτροπή της ΚΕΔΗΛ  επεσήμανε ότι δεν είχε καμία εμπλοκή, ενώ δεν παρέλειψε να κριτικάρει τη στάση του Δημοτικού Συμβούλου της μειοψηφίας και μέλους του Δ.Σ της ΚΕΔΗΛ Γιώργου Ζιώγα για το ότι για αντιπολιτευτικούς λόγους όπως είπε η Δήμαρχος αποχώρησε από τη διαδικασία.

Τέλος η Γ. Πούλου εξεδήλωσε την πρόθεση να δώσει περαιτέρω εξηγήσεις σε προσεχή Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.