Συγκέντρωση της Αντιφασιστικής Κίνησης Λιβαδειάς για το Πολυτεχνείο την Πέμπτη το απόγευμα στον πεζόδρομο

Κοινοποίηση στα Social Media

H Αντιφασιστική και Αντιρατσιστική Κίνηση Πολιτών Λιβαδειάς καλεί σε συγκέντρωση την Πέμπτη 17 Νοεμβρίου στις 7:30 το απόγευμα στο πεζόδρομο της Μπουφίδου (στο άγαλμα του Μπουφίδη) τονίζοντας πως «σήμερα στο τοπίο της οικονομικής κρίσης και διάλυσης, το Πολυτεχνείο με τα συνθήματά του παραμένει ολοζώντανο».

Σε σχετική ανακοίνωση η Κίνηση επισημαίνει μεταξύ άλλων: «Τα τελευταία χρόνια, ο ακροδεξιός πολιτικός λόγος – που εκφράζεται τόσο από τους Χρυσαυγίτες όσο και από στελέχη της Νέας Δημοκρατίας – πασχίζει να υποβαθμίσει τη σημασία  της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Το ενοχλητικό για αυτούς δεν είναι, μόνο, πως η, τότε, νέα γενιά σήκωσε το κεφάλι απέναντι στους ομοϊδεάτες τους χουντικούς αλλά, κυρίως, πως τα αιτήματα εκείνων των ημερών δεν έγιναν ποτέ πραγματικότητα στο σύνολό τους αφού η χούντα έδωσε τη θέση της σε μια κουτσή δημοκρατία και ένα πολιτικό σύστημα γνήσιο τέκνο των προδικτατορικών χρόνων».

Ακολούθως επισημαίνει πως η ανεργία ξεπερνά το 1,5 εκατομμύριο ενώ οι μισθοί για το «ψωμί» των εργαζομένων δεν φτάνουν για να καλυφθούν ούτε οι βασικές ανάγκες,  σε ότι αφορά την παιδεία κυριαρχούν η υποχρηματοδότηση και οι τεράστιες τις ελλείψεις, ενώ σχετικά με την ελευθερία υπογραμμίζουν πως οι διαδηλώσεις οι διαμαρτυρίες αντιμετωπίζονται με δακρυγόνα, ξύλο και καταστολή και ποινικοποίηση κάθε εργατικού αγώνα.

«Όχι δεν ταυτίζουμε τη σημερινή κατάσταση με τη χούντα. Παρόλα αυτά μπορούμε να αναγνωρίσουμε ομοιότητες», τονίζει η Αντιφασιστική και Αντιρατσιστική Κίνηση Πολιτών Λιβαδειάς.

Και καταλήγει: «Φωνάζουμε, λοιπόν, πως το Πολυτεχνείο ζει. Φωνάζουμε πως θέλουμε ψωμί, παιδεία και ελευθερία. Φωνάζουμε πως κουραστήκαμε να αποχαιρετούμε φίλους, αδέρφια, παιδιά, συγγενείς που φεύγουν για να αναζητήσουν το μέλλον τους σε άλλες χώρες. Φωνάζουμε πως οι μετανάστες είναι αδέρφια μας που έχουν περάσει δια πυρός και σιδήρου για να καταλήξουν εδώ. Φωνάζουμε πως οι εχθροί μας είναι οι φασίστες που προσπαθούν να μας παρουσιαστούν σαν τους ανθρώπους της διπλανής πόρτας, που σκορπούν το μίσος, που κάνουν πλάτες στο μεγάλο κεφάλαιο βρίσκοντας εύκολα θύματα σε κάθε μετανάστη και κάθε αγωνιζόμενο άνθρωπο, που παραχαράσσουν την ιστορία, που χτυπάνε και δολοφονούν. Φωνάζουμε πως στεκόμαστε απέναντι στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ που επικαλείται το αριστερό της πρόσημο ξεχνώντας ότι εφαρμόζει τις πιο αντιλαϊκές πολιτικές που οδηγούν στην περαιτέρω κοινωνική και οικονομική καταστροφή».