Δεν γνώριζε ή τον «άδειασαν» συνεργάτες του;

Κοινοποίηση στα Social Media

dslivadiasΕπιβεβαιώθηκε η πληροφορία που είχαμε προχθές (https://viotianet.gr.185-138-42-70.linuxzone138.grserver.gr/?p=3863 ) με τον τίτλο «Κρίσιμη η σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ. Λιβαδειάς, λήγουν οι προθεσμίες…» σχετικά με τις «στενές» ημερομηνίες για το πολεοδομικό και τον κίνδυνο να χαθεί το έργο.

Σήμερα ο ραδιοφωνικός σταθμός Σείριος FM 95,8 δημοσίευσε (εδώ  http://www.siriosfm.gr/?p=39864 ) έγγραφο από την αρμόδια υπηρεσία που επεσήμανε τους κινδύνους λόγω καθυστέρησης τονίζοντας ότι ο χρόνος που απομένει μέχρι τις 31 Μαρτίου είναι ελάχιστος. Παράλληλα από τον Δεκέμβριο του 2012 καλούσε το δήμο μέχρι τις 15 Ιανουαρίου να καταθέσει το πολεοδομικό. Ωστόσο η συνεδρίαση για το θέμα έγινε χθες Τετάρτη.

Το δημοσίευμα του Σείριος έχει ως εξής:

“Έκθετος μένει ο δήμαρχος Λεβαδέων Ν. Παπαγγελής, που λίγες ώρες πριν διαβεβαίωνε το Δ.Σ ότι δεν έχει λάβει επιστολή για επίσπευση των διαδικασιών που αφορούν στην ολοκλήρωση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου Λιβαδειάς, ώστε να μην χαθεί το έργο. Όπως αποκαλύπτουμε, βάσει εγγράφου, που βρίσκεται στα χέρια μας και υπογράφηκε στις 14 Δεκεμβρίου 2012, ο δήμος κινδυνεύει να βρεθεί στη δυσάρεστη θέση να κληθεί να επιστρέψει 87.132,25ευρώ.
Με το έγγραφο αποδεικνύεται ότι η δημοτική αρχή ήταν ενήμερη, παρότι ο δήμαρχος απαντώντας σε ερώτηση του δ.σ. Β. Παπαλάμπρου το αρνήθηκε. Εκτός και αν όντως, ο ίδιος, δεν γνώριζε την ύπαρξη αυτής της επιστολής -τελεσίγραφο, πράγμα που φαντάζει απίστευτο.

Η Μ.Ο.Δ Α.Ε (Μονάδα Οργάνωσης της Διαχείρισης Αναπτυξιακών Προγραμμάτων) ανώνυμη μη κερδοσκοπική εταιρεία του ευρύτερου Δημόσιου Τομέα -που εποπτεύεται από τον Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων- με το υπ αριθμ. πρωτ. 6497 και ημερομηνία 14 Δεκεμβρίου 2012 έγγραφό της προς τον δήμο Λεβαδέων (στον οποίο έφτασε κάποιες μέρες αργότερα, πάντως εντός του 2012) με θέμα «Ημιτελές Έργο Δήμου Λεβαδέων» τονίζει μεταξύ άλλων σχετικά με το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο: «Το έργο αυτό πρέπει να έχει ολοκληρωθεί το αργότερο μέχρι το Μάρτιο του 2013. Σε αντίθετη περίπτωση, το ποσό της κοινοτικής συνδρομής θα ανακτηθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα…»
Και σε άλλο σημείο προσθέτει: «Σε περίπτωση που κινηθεί διαδικασία επιστροφής από την ΕΕ, αντίστοιχη διαδικασία θα κινηθεί κατά των τελικών δικαιούχων, των οποίων τα έργα δεν θα ολοκληρωθούν εμπρόθεσμα. Δηλαδή τυχόν ποσά τα οποία θα επιστραφούν στην Ε.Ε. θα καταβληθούν ως αχρεωστήτως καταβληθέντα στους υπεύθυνους για το μη κλείσιμο των έργων. Η συνδρομή που έχει ήδη καταβληθεί από την Ε.Ε. στον τελικό δικαιούχο για το ανωτέρω έργο ανέρχεται σε 87.132,25 ευρώ και το ποσό αυτό θα πρέπει να επιστραφεί από τον δήμο Λεβαδέων».

Και προσθέτει: «Για να αποφευχθεί η εξαιρετικά δυσάρεστη αυτή προοπτική και καθώς ο εναπομένων χρόνος είναι πρακτικά ελάχιστος και η διαδικασία σύνθετη και χρονοβόρα, η Διεύθυνση ΠΕΧΩΣΧ της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να ολοκληρώσει τις ενέργειες αρμοδιότητάς της το γρηγορότερο δυνατόν. Για να καταστεί αυτό δυνατόν ο Δήμος Λεβαδέων καλείται να υποβάλλει μέχρι την 15-01-2013 στη διεύθυνση ΠΕΧΩΣΧ το στάδιο Β2 της μελέτης, το οποίο αποσύρθηκε μετά την υποβολή του για να συμπληρωθεί / τροποποιηθεί, σύμφωνα με πληροφορίες της ΔΙΠΕΧΩΣΔ. Το κλείσιμο των ημιτελών έργων πρέπει να αποτελέσει ύψιστη προτεραιότητα κάθε τελικού δικαιούχου«.

Υ.Γ. Στην αποψινή συνεδρίαση ο δήμαρχος υποσχέθηκε μεν ότι η διαδικασία θα έχει ολοκληρωθεί έως τα τέλη Μαρτίου , απέκρυψε όμως ότι υπάρχει η δεσμευτική προθεσμία της 15ης Ιανουαρίου, που πέρασε ανεπιστρεπτί, μέχρι την οποία θα έπρεπε να έχει υποβληθεί το στάδιο Β2 της μελέτης”.

seirios