Στα “κόκκινα”… το Κόκκινο. Κατάληψη στο δρόμο ενάντια στο αιολικό πάρκο.

Κοινοποίηση στα Social Media

Κατάληψη του δρόμου έξω από το χωριό τους έκαναν κάτοικοι του Κόκκινου στον Ορχομενό, για να εμποδίσουν φορτηγά που μετέφεραν τμήματα ανεμογεννητριών, τα οποία προορίζονταν για κατασκευή αιολικού πάρκου κοντά στα όρια του οικισμού.

Η εξέλιξη αυτή κατά πολλούς ήταν αναμενόμενη, καθώς πρόσφατα το τοπικό συμβούλιο της μικρής κοινότητας ανακάλεσε παλαιότερη απόφασή του, με την οποία συναινούσε στη δημιουργία του πάρκου, παρά τις αντιδράσεις μεγάλης μερίδας κατοίκων του χωριού.

Μάλιστα, αυτή η απόφαση -του κοινοτικού συμβουλίου- υπερψηφίστηκε και από το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί, οτι κάτοικοι του Κόκκινου έχουν προσφύγει κατά της επένδυσης και στο ΣτΕ όπου και αναμένεται  η τελεσίδικη απόφασή του, στις αρχές του Δεκέμβρη.

Η κοινότητα Κόκκινου απαιτεί την άμεση σύγκλιση του ΔΣ Ορχομενού προκειμένου να ανακληθεί η προηγούμενη θετική απόφασή του και δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους ενάντια σε μία επιχείρηση όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν που τους αγνοεί επιδεικτικά.

Η κατάληψη έληξε αργά το μεσημέρι της Τρίτης  όταν και πείστηκαν οι οδηγοί φορτηγών να εγκαταλείψουν το σημείο.

Με ενδιαφέρον αναμένεται η αντίδραση της δημοτική  αρχή, μετά την απαίτηση της τοπικής κοινωνίας μέσω των 700 περίπου υπογραφών που έχουν συγκεντρωθεί, το θέμα να επανέλθει προς συζήτηση στο ΔΣ με τη μορφή κατεπείγοντος.

φωτό από lamiastar.gr