Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσίασε η ημερίδα για τα δάνεια στη Λιβαδειά

Κοινοποίηση στα Social Media

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσίασε η επίκαιρη ενημερωτική ημερίδα που διοργάνωσε το επιμελητήριο Βοιωτίας στη Λιβαδειά υπό την αιγίδα της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας με θέμα «Δάνεια – Τράπεζες: τρόποι προστασίας, ρύθμισης και εναλλακτικές λύσεις» κατά τη διάρκεια της οποίας παρουσιάστηκαν οι δυνατότητες για εξειδικευμένη προσωπική συμβουλευτική υποστήριξη σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά που αναζητούν λύσεις για τον δανεισμό τους από τις τράπεζες.

Τα θέματα που αναλύθηκαν ήταν: Ρυθμίσεις Τραπεζικών Δανείων και Οφειλών, Αναδιάρθρωση και ρύθμιση δανείων με σκοπό τη μείωση του τραπεζικού κόστους δανεισμού, «Κόκκινα» Δάνεια, Προστασία επιχειρήσεων από τις Τράπεζες, Απεγκλωβισμός από τις Τράπεζες με βιώσιμες λύσεις και επιτόκια, Νόμος Κατσέλη – Νόμος Δένδια – Νόμος Σταθάκη, Κώδικας Δεοντολογίας Τράπεζας της Ελλάδος,  Χρηματοδότηση και αυτοχρηματοδότηση επιχειρήσεων.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στον τρόπο, με τον οποίο οι επιχειρηματίες μπορούν να αναδιαρθρώνουν τα τραπεζικά τους δάνεια και να μειώνουν το συνολικό κόστος τραπεζικού δανεισμού, επιτυγχάνοντας αφενός χρόνους προστασίας- προσαρμογής στο τραπεζικό σύστημα και αφετέρου βιώσιμες λύσεις.

«Εφόσον ένας επιχειρηματίας έως τις 30 Ιουνίου 2010 όταν δηλαδή ξέσπασε η κρίση πλήρωνε τα δάνεια του κανονικά και σήμερα δεν έχει επίσχεση εργασίας από υπαλλήλους και μαζικές διαταγές πληρωμής από προμηθευτές δηλαδή συνεχίζει να προσπαθεί να δουλεύει τότε δεν πρέπει να φοβάται τις τράπεζες», τόνισε ο οικονομικός διευθυντής της εταιρείας τραπεζικών διαμεσολαβητών V.P. Negotiations διαπιστευμένων από την Τράπεζα της Ελλάδος που συνεργάζεται με την ΚΕΕΕ  Χρήστος Γαλλιάκης.

Και πρόσθεσε: «Αυτό είναι πάρα πολύ βασικό, πρέπει να το γνωρίζουν οι επιχειρηματίες γιατί παρατηρούμε ότι η ψυχολογική πίεση που τους ασκείται τους οδηγεί πολλές φορές σε σημείο που θεωρούν ότι έχουν χάσει το παιχνίδι και ότι δεν υπάρχουν λύσεις. Με τον αναθεωρημένο κώδικα δεοντολογίας όμως της τράπεζας της Ελλάδας από τον Ιούλιο του 2016 πραγματικά δίνονται εξαιρετικές λύσεις και μπορεί ο κάθε επιχειρηματίας να ρυθμίσει τα δάνεια του με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε να συνεχίσει να είναι βιώσιμη η επιχείρηση του».

Παράλληλα τόνισε ότι δεν πρέπει να φοβάται ο επιχειρηματίας να πάει στις τράπεζες αλλά όταν πηγαίνει να μην ακολουθεί λύσεις που προτείνονται αλλά στις οποίες αδυνατεί να ανταποκριθεί. «Εφόσον υπάρχει καθυστέρηση στα δάνεια η τράπεζα στέλνει το λεγόμενο Κώδικα Δεοντολογίας της Τράπεζας της Ελλάδας τον οποίο δεν πρέπει να τον αγνοήσουν οι επιχειρηματίες. Πρέπει να πάνε στην τράπεζα να καταθέσουν την οικονομική και περιουσιακή τους κατάσταση αλλά σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να δεχτούν τη ρύθμιση που τους δίνει η τράπεζα εφόσον αυτή δεν ανταποκρίνεται επακριβώς στις ανάγκες τους», είπε και συμπλήρωσε: «Αυτό πρέπει να το γνωρίζουν πάρα πολύ καλά οι επιχειρηματίες, δεν φοβόμαστε να πάμε στην τράπεζα αλλά όταν πάμε δεν δεχόμαστε ότι μας πει η τράπεζα αλλά προτείνουμε εμείς αυτό που πραγματικά έχουμε ανάγκη. Οι τράπεζες δεν θέλουν να πάρουν σπίτια θέλουν να ρυθμίσουν».

Στη συνέχεια σημείωσε πως ο κάθε επιχειρηματίας έχει τη δυνατότητα μέσα από το Επιμελητήριο να έχει δωρεάν συμβουλευτική υποστήριξη έτσι ώστε να ξέρει με ποια βήματα πρέπει να κινηθεί και να έχει το επιθυμητό αποτέλεσμα ως προς τον τραπεζικό δανεισμό.

Όπως τόνισε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Βοιωτίας Παναγιώτης Αγνιάδης «το ζήτημα με τις τράπεζες και τα προβλήματα του δανεισμού ταλανίζει εδώ και πολλά χρόνια τόσο την επιχειρηματική κοινότητα όσο και τα νοικοκυριά».

Στη συνέχεια επεσήμανε: «Πιστεύουμε ότι οι τράπεζες αγνοώντας κάθε νομοθεσία λειτορυγούν σαν τοκογλυφικό ίδρυμα σε βάρος των επιχειρηματιών. Δεν λένε την αλήθεια αλλά και προσπαθούν να μπερδέψουν αντί να ενημερώσουν τα μέλη μας. Έτσι πήραμε αυτή τη πρωτοβουλία για να ενημερωθούν σωστά τα μέλη μας και να έχουν δωρεάν συμβουλευτικές υπηρεσίες».

Από την ΚΕΕΕ ο Διευθυντής Βασίλης Αποστολόπουλος δήλωσε μεταξύ άλλων: «Η ΚΕΕΕ ανάλαβε αυτή τη πρωτοβουλία βλέποντας το τεράστιο πρόβλημα που υπάρχει στο θέμα του δανεισμού. Προχωρήσαμε στην συνεργασία με το συγκεκριμένο γραφείο τραπεζικών διαμεσολαβητών οι οποίοι είναι διαπιστευμένοι από την Τράπεζα της Ελλάδος με σκοπό την πλήρη ενημέρωση».

epim1
epim2
epim4 epim5