Να μην συγχωνευτεί και να μην κλείσει κανένα τμήμα σχολείου ζητά η ΕΛΜΕ Βοιωτίας

Κοινοποίηση στα Social Media

Για την μη έγκριση στο Γυμνάσιο με Λ.Τ. Ακραιφνίου του τμήματος προσανατολισμού ανθρωπιστικών σπουδών καταγγέλλει την κυβέρνηση η Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Νομού Βοιωτίας.

«Η κυβέρνηση εφαρμόζοντας τη μνημονική πολιτική των περικοπών στην εκπαίδευση συνεχίζει ακάθεκτη το κλείσιμο και τη συγχώνευση τμημάτων σε σχολεία σε όλη τη χώρα! Στη Βοιωτία, αφού δεν ενέκρινε τρεις από τους έξι τομείς στη Β΄ τάξη στο Εσπερινό ΕΠΑΛ Αλιάρτου, τώρα μετά από δύο μήνες λειτουργιάς των σχολείων δεν εγκρίνει στο Γυμνάσιο με Λ.Τ. Ακραιφνίου το  τμήμα προσανατολισμού ανθρωπιστικών σπουδών στη Β΄ τάξη», τονίζει σε ανακοίνωση της η Ένωση.

Παράλληλα κάνει λόγο για «ανάλγητη στάση εκ μέρους του Υπουργείου Παιδείας» που βάζει τα θεμέλια «για το μελλοντικό κλείσιμο του σχολείου» και «υπονομεύει τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών της ευρύτερης περιοχής» ενώ «βάζει σε δοκιμασίες τις οικογένειες των μαθητών και υπονομεύει τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών».

Και προσθέτει: «Είναι εμφανείς οι επιδιώξεις των κυβερνώντων αφού θα δοθούν πολύ περισσότερα χρήματα για την  μετακίνηση των μαθητών σε άλλα σχολεία. Στο τμήμα προσανατολισμού που δεν εγκρίνεται στο Ακραίφνιο το υποτιθέμενο «όφελος» είναι μείωση διδακτικού ωραρίου πέντε ωρών εβδομαδιαίως».

Καταλήγοντας ζητά την άμεση έγκριση του τμήματος κατεύθυνσης της Β’ τάξης του Γυμνασίου με Λ. Τ.  Ακραιφνίου, να μην συγχωνευτεί και να μην κλείσει κανένα τμήμα σε κανένα σχολείο και υπογραμμίζει: «Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα όλων των παιδιών στη δημόσια και δωρεάν παιδεία».