Κλειστά παρέμειναν την Κυριακή τα καταστήματα στη Λιβαδειά

Κοινοποίηση στα Social Media

Κλειστά παρέμειναν τα περισσότερα καταστήματα στη Λιβαδειά την Κυριακή ενώ παράλληλα στον πεζόδρομο πραγματοποιήθηκε και η απεργιακή συγκέντρωση του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων που με την παρουσία τους δεν επέτρεψαν την λειτουργία κάποιων πολυκαταστημάτων ή καταστημάτων πολυεθνικών .

«Το πρόβλημα του κόσμου, δεν είναι τα κλειστά μαγαζιά τις Κυριακές αλλά το ότι δεν υπάρχουν χρήματα για να ψωνίσουν και αυτό το ξέρουν καλά οι αρμόδιοι φορείς. Παρ’ όλα αυτά όμως επιμένουν να προωθούν την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας γιατί, απλούστατα, αποσκοπούν στην εξόντωση και κλείσιμο των μικρών επιχειρήσεων», τόνισαν μεταξύ άλλων τα μέλη του Σωματείου.

Και πρόσθεσαν πως πρόκειται για «μια προσπάθεια των μεγαλοεπιχειρήσεων, κυρίως πολυεθνικών αλυσίδων, που νομοθετήθηκε από την ΝΔ και στηρίχθηκε από τη συγκυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, για να περάσει την κρίση των κερδών τους στους μικρούς εμπόρους και τους εργαζόμενους, μετατρέποντάς τους σε σκλάβους, χωρίς ωράρια και χωρίς ξεκούραση».

Το Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς χαρακτηρίζει επιτυχημένη την απεργία του Σωματείου την οποία και στήριξε και σε σχετική ανακοίνωση σημειώνει ότι «Η Κυριακή είναι αργία δεν είναι για εργασία».

Ωστόσο πρέπει να σημειωθεί πως ο Εμπορικός Σύλλογος Λιβαδειάς με ανακοίνωση προς τα μέλη του είχε προτείνει για την συγκεκριμένη Κυριακή να μη λειτουργήσουν τα καταστήματα όπως άλωσε είχε κάνει και πάλι με επιτυχία την περασμένη περίοδο.