«Μαγική» και με χιλιάδες επισκέπτες η «Λευκή Νύχτα» στη Λιβαδειά

Κοινοποίηση στα Social Media

ln7

Έναν «μαγικό», θεσμό που αγκαλιάζουν έμποροι και καταναλωτές, μικροί και μεγάλοι, Λιβαδείτες και επισκέπτες αποτελεί πλέον η «Λευκή Νύχτα» στη Λιβαδειά.

Το Σάββατο από νωρίς το απόγευμα οι δρόμοι «πλημύρισαν» από την «λαοθάλασσα», από τους κατοίκους της Λιβαδειάς αλλά και τις ευρύτερης περιοχής που συμμετείχαν στη φετινή διοργάνωση.

Από την κεντρική πλατεία μέχρι την πλατεία Λάμπρου Κατσώνη είχε στηθεί μια μεγάλη γιορτή η επιτυχία της οποίας ξεπέρασε και την πιο αισιόδοξη πρόβλεψη.

Μετά από πολύ καιρό καταστήματα είδαν κόσμο ενώ μικροί και μεγάλοι διασκέδασαν μέχρι τα μεσάνυχτα.

Οι προσφορές των καταστημάτων σε προϊόντα άριστης ποιότητας έφτασαν ακόμα και -50%, ρούχα 2 συν 1 δώρο, επώνυμα  γυαλιά ηλίου μόνο με 50 ευρώ και πολλά ακόμα προϊόντα τα βρήκε το καταναλωτικό κοινό από τις 5 το απόγευμα του Σαββάτου μέχρι τις 12 το βράδυ σε πραγματικά εκπληκτικές τιμές που φάνταζαν «απίστευτες».

Το πρόγραμμα περιλάμβανε live stage με τον γνωστό και αγαπητό στο κοινό καλλιτέχνη Δήμο Αναστασιάδη που παρουσίασε ο Βοιωτός καλλιτέχνης Κωνσταντίνος Κωτσαδάμ, παιχνίδια για παιδιά, face painting, ξυλοπόδαρους, κλόουν, street performers και ακροβατικές επιδείξεις που έδωσαν χαρά στους μικρούς αλλά και πνοή σε κάθε γωνιά της πόλης δημιουργώντας ένα χαρούμενο κλίμα και για τους μεγαλύτερους.

Η μεγάλη γιορτή ξεκίνησε με παιχνίδια από τον Σκακιστικό Όμιλο Λιβαδειάς, δημιουργική απασχόληση από το εργαστήρι ΠΟΜ ΠΟΜ, χτενίσματα από το τμήμα αισθητικής και κομμωτικής του ΕΠΑΛ και παιχνίδια με τον ΑΚΟΛ ενώ έγινε και ενημέρωση για την προσπάθεια προστασίας της οικογένειας.

Επίσης έγινε παρουσίαση των αγωνιστικών αυτοκινήτων της ΑΛΦΑΛ, εξοπλισμού ασφαλείας και τρόπων απεγκλωβισμού σε περίπτωση ατυχήματος.

« Όπως μπορεί ο καθένας να διαπιστώσει πρόκειται για μια πολύ μεγάλη γιορτή. Έτσι θέλουμε να βλέπουμε τη Λιβαδειά, ζωντανή. Ο κόσμος ανταποκρίθηκε και από την πλευρά του Εμπορικού Συλλόγου τον ευχαριστούμε, απευθύνω επίσης ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, την Περιφερειακή ενότητα Βοιωτίας και ειδικά στην Αντιπεριφερειάρχη Φάνη Παπαθωμά για την στήριξη που είχαμε. Ευχαριστούμε επίσης για την στήριξη τον Δήμο Λεβαδέων και τη Δήμαρχο Γιώτα Πούλου καθώς και το Επιμελητήριο Βοιωτίας και τον Πρόεδρό του Παναγιώτη Αγνιάδη. Ευχαριστώ τέλος όλους όσοι συνέβαλαν στην επιτυχία της διοργάνωσης, φορείς, συλλόγους και συναδέλφους. Η μεγάλη επιτυχία  της εκδήλωσης αποδεικνύει ότι όλοι μαζί μπορούμε να ζωντανέψουμε αυτή την πόλη», τόνισε μεταξύ άλλων σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος του Ε.Σ. Θανάσης Καλογρηάς.

Η Φ. Παπαθωμά επεσήμανε: «Η Λευκή Νύχτα πλέον είναι θεσμός για τη Λιβαδειά, είναι θεσμός για τη Βοιωτία. Είναι η τρίτη φορά που η Περιφέρεια Στερεάς και η Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας συνδιοργανώνει την εκδήλωση με τον Εμπορικό Σύλλογο με τον οποίο υπάρχει μια άριστη συνεργασία και κάθε φορά ανταποκρινόμαστε στα αιτήματά του. Προσπαθούμε με κάθε τρόπο να προβάλλουμε τον τόπο μας. Σήμερα ότι η Λιβαδειά «βουλιάζει» από κόσμο που έχει έρθει ακόμα και από τους όμορους νομούς. Είναι μία υπέροχη βραδιά αποτέλεσμα μιας προσπάθειας που στέφθηκε με επιτυχία».

Ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Λεβαδέων Χρήστος Κυπραίος σημείωσε σχετικά: «Είναι μέρα γιορτής για τη Λιβαδειά, συγχαρητήρια στον Εμπορικό Σύλλογο για την άρτια οργανωμένη εκδήλωση που έχει γίνει θεσμός. Ο Δήμος Λεβαδέων είναι αρωγός σε αυτή την προσπάθεια για την τόνωση της αγοράς και εύχομαι και του χρόνου να έχει μεγάλη επιτυχία».

Ο Π. Αγνιάδης επεσήμανε πως «φέτος ήταν η καλύτερη εκδήλωση, το καταναλωτικό κοινό ανταποκρίθηκε πλήρως στο κάλεσμα και μάλιστα παραπάνω από ότι αναμενόταν». Παράλληλα συνεχάρη τον Εμπορικό Σύλλογο Λιβαδειάς «γι’ αυτό που προσφέρει στην πόλη» καθώς επίσης και «όσους συνέβαλαν στην επιτυχία της εκδήλωσης όπως η Περιφέρεια Στερεάς, η ΠΕ Βοιωτίας και ο δήμος Λεβαδέων». Και κατέληξε: «Πιστεύουμε ότι τέτοιες εκδηλώσεις πρέπει να γίνονται γιατί αποτελούν μία ψυχολογική ανάταση σε όλη την κοινωνία της περιοχής τις δύσκολες μέρες περνάμε».

Από τον Εμπορικό Σύλλογο Θήβας ο Αντιπρόεδρος Κώστας Στάικος σημέιωσε σχετικά: «Ο κόσμος έδωσε την απάντησή του, αυτό που έγινε σήμερα στη Λιβαδειά δεν έχει ξαναγίνει. Θέλω εκ μέρους του Δ.Σ. του Ε.Σ. Θήβας να συγχαρώ τον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Λιβαδειάς Θανάση Καλογρηά και όλο το Διοικητικό Συμβούλιο και να επισημάνω ότι σε αυτές τις μαύρες μέρες του ελληνικού εμπορίου υπάρχουν οι Λευκές Νύχτες σαν αυτή που διοργάνωσε ο Ε.Σ. Λιβαδειάς που δίνουν ένα μήνυμα αισιοδοξίας, ό,τι ακόμα είμαστε ζωντανοί και είμαστε εδώ να παλέψουμε».

Ο Αντιπρόεδρος του Ε.Σ. Λιβαδειάς Μάριος Σάκκος ευχαρίστησε σε τον Δ. Αναστασιάδη και όσους βοήθησαν στο να σημειωθεί αυτή η μεγάλη επιτυχία ενώ επίσης απεύθυνε «ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο, τη λαοθάλασσα που «πλημμύρισε» την πόλη της Λιβαδειάς» τονίζοντας ταυτόχρονα για ακόμα μια φορά πως η Λευκή Νύχτα αποτελεί θεσμό  μέσω του οποίου «επιστρέφουμε ένα τεράστιο ευχαριστώ στο καταναλωτικό κοινό που μας επιτρέπει να επιχειρούμε».

Ο Αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Ταγκαλέγκας δήλωσε: «Είναι η τρίτη χρονιά που η Περιφέρεια στηρίζει τη Λευκή Νύχτα που έχει γίνει θεσμός.  Από την αρχή στεκόμαστε κοντά στον Εμπορικό Σύλλογο και ευελπιστούμε να συνεχιστεί αυτή η προσπάθεια όχι μόνο στη Λιβαδειά αλλά σε όλες μεγάλες πόλεις της Στερεάς Ελλάδας».

Ο Π.Σ. Γιάννης Περγαντάς επεσήμανε: «Η Περιφέρεια Στερεάς για μια ακόμα φορά στηρίζει την πρωτοβουλία του Ε.Σ. Λιβαδειάς, τις πρωτοβουλίες θεσμών, συλλόγων και πολιτών για την ανάδειξη του τόπου μας. Η σημερινή διοργάνωση σημείωσε μεγάλη επιτυχία και αυτό φαίνεται από την ανταπόκριση του κόσμου. Είμαστε εδώ και θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε αυτές τις προσπάθειες».

O Αντιδήμαρχος Λεβαδέων Κώστας Καπλάνης είπε μεταξύ άλλων: « Όλοι μας κρινόμαστε εκ του αποτελέσματος και σήμερα το αποτέλεσμα είναι αδιάψευστος μάρτυρας για τη μεγάλη επιτυχία της Λευκής Νύχτας στη Λιβαδειά για τρίτη συνεχόμενη χρονιά. Συγχαίρουμε τον Εμπορικό Σύλλογο, θα είμαστε πάντα κοντά του και κοντά στους φορείς και τους συλλόγους της περιοχής μας».

Τέλος ο Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων ανάρτησε πανό εκφράζοντας την κάθετη αντίθεση του στη διοργάνωση της «Λευκής Νύχτας» υποστηρίζοντας ότι είναι σε βάρος των μικρών εμπόρων και των εργαζομένων.

 

Ευχαριστήρια ανακοίνωση εξέδωσε ο Ε.Σ. Λιβαδειάς

Ανακοίνωση με την οποία ευχαριστεί όσους συνέβαλλαν στην «μαγική γιορτή» εξέδωσε το Διοικητικό συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Λιβαδειάς.

«Η βραδιά της 29 Οκτώβριου κατοχύρωσε την θεσμική πλέον ύπαρξη της Λευκής Νύχτας. Είναι νωπή, στα μάτια και στο μυαλό μας, η κοσμοσυρροή που υπήρξε στην πόλη μας. Αν μπορούσε σε ένα χαρτί να αποτυπωθεί η εικόνα της μαγικής αυτής βραδιάς θα ισοδυναμούσε με χιλιάδες λέξεις», επισημαίνει χαρακτηριστικά και προσθέτει «Ευχαριστούμε από καρδιάς όλους που μας στήριξαν, άλλους ηθικά και άλλους οικονομικά, θεσμικούς κοινωνικούς εταίρους, χορηγούς, φίλους και πολίτες της απλής καθημερινότητας. Δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε δημιουργώντας καλύτερες συνθήκες για το επιχειρείν, προσφέροντας καθημερινά το καλύτερο δυνατό προϊόν και επιστρέφοντας κατά αυτόν τον τρόπο ένα μεγάλο ευχαριστώ στο καταναλωτικό κοινό».

Ακολούθως υπογραμμίζει ότι «η τουριστική ανάπτυξη, η αύξηση της επισκεψιμότητας και η προβολή της επιχειρηματικότητας αποτελεί πρωταρχική δέσμευση του Διοικητικού Συμβουλίου» και συμπληρώνει: «Κλείνοντας, θα στηρίξουμε με θέρμη οποιαδήποτε πρωτοβουλία προάγει τις προαναφερθείσες δράσεις και θεωρήστε δεδομένο ότι η περίοδος χάριτος από εμάς για οποιονδήποτε φρενάρει τέτοιου είδους πρωτοβουλίες και στέκεται τροχοπέδη στην ανάπτυξη έλαβε τέλος».

Καταλήγοντας σημειώνει: «Σας ευχαριστούμε και θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε για  ένα καλύτερο αύριο για όλους μας».

ln2 ln3 ln4 ln5 ln6 ln8
ln9
ln10 ln12 ln13 ln15 ln16 ln17