“Χάος”… με τις αποφάσεις για το Ακραίφνιο. Συνεχίζεται ο αγώνας μαθητών και γονέων

Κοινοποίηση στα Social Media

Το απόλυτο “χάος” -και δικαιολογημένα- επικρατεί στο Γυμνάσιο Ακραιφνίου με Λυκειακές τάξεις μετά τη λάθος ενημέρωση της περιφερειακής διεύθυνσης στο διευθυντή του σχολείου, οτι δεν καταργείται τελικά το τμήμα ανθρωπιστικών σπουδών της Β’ Τάξης στο πλαίσιο εφαρμογής της σχετικής νομοθεσίας.

Αξίζει να σημειωθεί οτι η πρώτη απόφαση, έσπρωξε τους μαθητές, γονείς και καθηγητές στην κατάληψη του σχολείου.

“Σοκ” προκάλεσε η συνέντευξη του διευθυντή της Β’ βάθμιας εκπαίδευσης Αλέξανδρου Καρκάνα την επόμενη της εσφαλμένης ενημέρωσης ο οποίος κατηγορηματικά δήλωνε, οτι το τμήμα καταργείται, αποδίδοντας τα όσα διαδραματίστηκαν στη λανθασμένη αντίληψη της περιφερειακής διεύθυνσης.

Δείτε σχετικό βίντεο από το star κεντρικής Ελλάδας:

Είχε προηγηθεί η συνέντευξη του Δημοτικού συμβούλου Ορχομενού και μέλους της ΚΕΔΕ Γιάννη Τσιάμη, ο οποίος κατήγγειλε διαχρονική απαξίωση του σχολείου στο βωμό εξυπηρέτησης πολιτικών σκοπιμοτήτων, αφήνοντας σαφής αιχμές κατά των περιφερειακών διευθυντών και διευθυντών Β’ βάθμιας εκπαίδευσης, που επέτρεπαν 20 χρόνια περίπου, τη μετεγγραφή μαθητών του σχολείου του Ακραιφνίου σε σχολεία του Ορχομενού και του Μαρτίνου.

Τα πυρά του κου Τσιάμη δέχθηκε και ο Δήμαρχος Ορχομενού, που παρά το γεγονός οτι δεν είναι αρμόδιος για τέτοιου είδους ζητήματα εκπαίδευσης, επιχειρεί στάση ισορροπιών μεταξύ των δύο τοπικών κοινωνιών με αποτέλεσμα την κατ’ επέκταση απαξίωση του σχολείου.

Χαρακτηριστικό ήταν το παράδειγμα στο οποίο αναφέρθηκε ο Γιάννη Τσιάμης  για τη συνάντηση γονέων και  καθηγητών του σχολείου στα γραφεία της περιφερειακής διεύθυνσης στη Λαμία την περασμένη Δευτέρα στην οποία τελικά ο κος Υπερήφανος δεν παρέστη παρά το ότι είχε δεσμευτεί για την παρουσία του.

Η τελική απόφαση δεν έκανε τίποτα περισσότερο παρά να πεισμώσει γονείς και μαθητές και καθηγητές να επιμείνουν στον αγώνα τους το τμήμα ανθρωπιστικών σπουδών να συνεχίσει τη λειτουργία του.

Έχει αποφασιστεί για την ερχόμενη Δευτέρα κάθοδο και διαμαρτυρία στο υπουργείο παιδείας προκειμένου η νεότερη απόφαση κατάργησης να ανατραπεί ενώ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ορχομενού το απόγευμα της Δευτέρας καθώς το θέμα και οι εξελίξεις θα τεθούν υπόψη του σώματος.