Συνέδριο κόμματος το 2ο με αποστάσεις από… τάσεις

Κοινοποίηση στα Social Media

nimoΤου Νίκου Μερτζάνη

Πολλές εικόνες, συμπεράσματα, χαμόγελα, κόσμος, κατσουφιάσματα, φουσκωτοί, φωνές, χειροκροτήματα, χρώματα και  η φωνή ενός αρχηγού( ή προέδρου αν προτιμάτε), που έδωσε το σήμα για τον μετασχηματισμό του ΣΥΡΙΖΑ σε κόμμα των μελλών.

 Στο ΤΑΕ ΚΒΟ ΝΤΟ ηχηρές παρουσίες, ο Φώτης Κουβέλης, ο Βασίλης Βασιλικός, ο Στέφανος Τζουμάκας και η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και ο Πάνος Καμμένος με το κόκκινο γαρύφαλλο στο πέτο. Προσέλευση μεγάλη, σύνεδροι και παρατηρητές, ξένες αντιπροσωπείες, δημοσιογράφοι και φουσκωτοί. Πολλοί φουσκωτοί. Τόσοι που εκνεύρισαν και συνέδρους και δημοσιογράφους. Το προσπερνάμε και πάμε στον Τσίπρα, ο οποίος έστειλε μηνύματα παντού.

 …Πίσω από τις λέξεις ο Αλέξης είπε στους υπουργούς, οτι δεν είναι μόνιμοι- να ετοιμάζονται για ανασχηματισμό. Στην κυβέρνηση γενικά και σε συγκεκριμένους υπουργούς ειδικά( ευτυχώς δεν είχαμε κάποια λιποθυμία), ο πρωθυπουργός είπε:”Δεν μπορεί να χαράζεται στρατηγική για την κυβερνητική πολιτική κάπου έξω από το κόμμα, χωρίς το κόμμα. Όπως και δε μπορεί να χαράζεται στρατηγική σε ορισμένα υπουργεία αγνοώντας τις επεξεργασίες των αντίστοιχων τμημάτων και των ΕΠΕΚΕ”.

  Στο κόμμα, ο Τσίπρας διέκρινε αδράνεια και ζήτησε οργάνωση και άνοιγμα στην κοινωνία- δύσκολο το έργο, να μπεί νέο αίμα στις τοπικές οργανώσεις- αλλά και άνοιγμα προς άλλους χώρους, εντός και εκτός Ελλάδας, για την δημιουργία συμμαχιών.

  Με τα δικά μου αυτιά, αυτά άκουσα από τον  Αλέξη Τσίπρα. Είναι οι πρώτες εκτιμήσεις, το Συνέδριο μπήκε στην 2η μέρα και έπεται συνέχεια.

  … Πάντως ήταν πολλοί οι φουσκωτοί ρε παιδιά. Χρειάζονταν όλοι αυτοί;