“Μπίζνα”… με πλαστά έγγραφα σε αλλοδαπούς στη Θήβα. Στα χέρια της αστυνομίας οι δράστες

Κοινοποίηση στα Social Media

Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, στο πλαίσιο ενδελεχούς και εμπεριστατωμένης έρευνας, συνελήφθησαν χθες (09-10-2016) το πρωί σε περιοχή της Θήβας, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 43 & 20 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι κατηγορούνται ότι χορηγούσαν σε αλλοδαπούς που διέμεναν παράνομα στη Χώρα μας, πλαστά έγγραφα παραμονής, έναντι προσυμφωνημένης χρηματικής αμοιβής.

Η σύλληψή τους είναι αποτέλεσμα κατάλληλης αξιολόγησης – αξιοποίησης στοιχείων και οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, στο πλαίσιο της οποίας συνελήφθη επιπλέον ένας 37χρονος υπήκοος Πακιστάν, κατηγορούμενος για παράβαση νομοθεσίας περί αλλοδαπών, ο οποίος λίγο νωρίτερα τους είχε προσεγγίσει προκειμένου να τον εφοδιάσουν με πλαστή άδεια διαμονής.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, τόσο σε σακίδιο που είχαν στην κατοχή τους ο 43χρονος & ο 20χρονος, όσο και στην οικία του 43χρονου, βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν:

πλήθος εγγράφων, όπως βεβαιώσεις καταθέσεων αιτημάτων αλλοδαπών για έκδοση αδειών διαμονής, υπεύθυνες δηλώσεις με θεώρηση γνησίου υπογραφής Δημόσιας Υπηρεσίας, βεβαιώσεις στοιχείων Α.Μ.Κ.Α. & Α.Φ.Μ. αλλοδαπών κ.α.
φωτογραφίες, φωτοαντίγραφα διαβατηρίων και ιδιόχειρες σημειώσεις με στοιχεία αλλοδαπών,
(6) κινητά τηλέφωνα και
το χρηματικό ποσό των (200) ευρώ.

Από την πρόοδο της έρευνας, προέκυψε ότι οι κατηγορούμενοι προέβαιναν συστηματικά στον εφοδιασμό αλλοδαπών με πλαστές βεβαιώσεις, περί νομίμου διαμονής τους, τουλάχιστον από το Σεπτέμβριο του 2015.

Ειδικότερα, όσον αφορά στο τρόπο δράσης τους, έρχονταν αρχικά σε τηλεφωνική επικοινωνία με αλλοδαπούς και τους έπειθαν ότι έχουν τον τρόπο να τους εφοδιάζουν με τα απαραίτητα έγγραφα νόμιμης διαμονής τους.

Ακολούθως, αφού ελάμβαναν από αυτούς φωτογραφίες και διάφορα άλλα προσωπικά τους στοιχεία, στη συνέχεια τους εφοδίαζαν με τα ανωτέρω πλαστά έγγραφα, έναντι προσυμφωνημένου χρηματικού ποσού, που κυμαινόταν από (400) έως και (700) ευρώ.

Η έρευνα από το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών βρίσκεται σε εξέλιξη, προκειμένου να διερευνηθεί πλήρως η εγκληματική τους δραστηριότητα.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.