Το λεύκωμα «Κωπαΐδα. Το σήμερα του παρελθόντος», του Α. Μαζαράκη παρουσιάστηκε στην Αλίαρτο

Κοινοποίηση στα Social Media

Στους «μαγευτικούς» Κήπους Αλιάρτου, πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του φωτογραφικού λευκώματος του Αντώνη Μαζαράκη «ΚΩΠΑΪΔΑ: Το σήμερα του παρελθόντος», παρουσία του Βουλευτή Βοιωτίας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Θηβαίου, του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κώστα Μπακογιάννη, του Δημάρχου Γιώργου Ντασιώτη, των Αντιπεριφερειαρχών Φανής Παπαθωμά, Κώστα Μπακομήτρου και Γιάννη Ταγκαλέγκα, του Προέδρου του ΕΠ Βοιωτίας Παναγιώτη Αγνιάδη, πανεπιστημιακών και πλήθους κόσμου από την ευρύτερη περιοχή.

kop5
Ο Α. Μαζαράκης αναφέρθηκε στο έργο του και στην τεράστια προσπάθεια που έκανε, στις εμπειρίες που απέκτησε από αυτή την προσπάθεια, στην Κωπαΐδα που γνώρισε και φωτογράφισε, στους επιστήμονες που τον βοήθησαν και στους ανθρώπους που τον στήριξαν στην δημιουργία του λευκώματος, τους οποίους ευχαρίστησε θερμά.
Οι ομιλητές επιστήμονες μίλησαν για την Κωπαΐδα και κάλυψαν σφαιρικά, όλες τις πλευρές της (Γεωμορφολογία, Αρχαιολογία, υδάτινος πλούτος, Χλωρίδα, Πανίδα).
Ο Δήμαρχος Αλιάρτου-Θεσπιέων κ. Ντασιώτης αναφέρθηκε στην μεγάλη προσπάθεια του κ. Μαζαράκη, την οποία ο Δήμος στήριξε τονίζοντας ότι το αποτέλεσμα δικαιώνει την επιλογή αυτή.
«Η φωτογραφική αποτύπωση της Κωπαΐδας, αποτυπώνει την σύγχρονη ταυτότητα της Αλιάρτου την οποία και θέλουμε να αναδείξουμε και αυτός είναι και ο σημαντικότερος λόγος που διεκδικούμε την παραχώρηση των Κήπων στο Δήμο μας», υπογράμμισε ο Γ. Ντασιώτης,
Τέλος ο Περιφερειάρχης Κ. Μπακογιάννης, μίλησε με θερμά λόγια για το έργο του Αντώνη Μαζαράκη και αναφέρθηκε στις σύγχρονες προκλήσεις για την ανάπτυξη και ανάδειξη της Κωπαΐδας, η οποία ανήκει στην αρμοδιότητα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
Στο έργο του, το εξαιρετικό ιστορικό λεύκωμα «Κωπαΐδα. Το σήμερα του παρελθόντος» με τις 632 σελίδες και τις 1270 φωτογραφίες ο Α. Μαζαράκης αναδεικνύει πολύπλευρα τον κάμπο της Κωπαΐδας που περιέχει στοιχεία μοναδικής ιστορικής και πολιτιστικής κληρονομιάς σημαντικά όχι μόνο για την Αλίαρτο, τη Βοιωτία και την ευρύτερη περιοχή αλλά και για την χώρα γενικότερα.

kop2

kop4

kop3