Ρεκόρ, Καθιέρωση και Επιτυχία σε όλα τα επίπεδα στον Τροφώνιο Ημιμαραθώνιο της Λιβαδειάς

Κοινοποίηση στα Social Media

Γέμισε, το πρωί της Κυριακής,  η Λιβαδειά από δρομείς όλων των ηλικιών που πήραν μέρος στον 4ο Τροφώνιο Ημιμαραθώνιο.

akol4

Μικροί και μεγάλοι, από διάφορα μέρη της χώρας, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των διοργανωτών και έστειλαν  μήνυμα υπέρ του αθλητισμού και του εθελοντισμού.

Ο  Τροφώνιος Ημιμαραθώνιος, όπως έδειξε και η αυξημένη συμμετοχή, ριζώνει ως αθλητικός θεσμός και χρόνο με το χρόνο αποκτά μεγαλύτερη εμβέλεια.

Η Αντιπεριφερειάρχης της περιφερειακής ενότητας Βοιωτίας Φανή Παπαθωμά, η Δήμαρχος Λιβαδειάς Γιώτα Πούλου, ο Πρόεδρος του επιμελητηρίου Βοιωτίας Παναγιώτης Αγνιάδης και ο αντιπεριφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Περιβάλλοντος Γιάννης Ταγκαλέγκας έδωσαν το παράδειγμα για την πόλη και πήραν μέρος στις διάφορες αποστάσεις της διοργάνωσης στην Πλατεία Λάμπρου Κατσώνη όπου ήταν η καρδιά της διοργάνωσης, μέχρι αργά το μεσημέρι.

akol3

Παραβρέθηκαν επίσης, εκτός των άλλων ο περιφερειακός σύμβουλος και γιατρός του αγώνα Γιάννης Περγαντάς, ο αντιδήμαρχος και πρόεδρος της επιτροπής Αθλητισμού Σωτήρης Καρβούνης, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Λιβαδειάς Θανάσης Καλογρηάς, και ο Διοικητής Τροχαίας Λιβαδειάς Κώστας Τοπάλης.

Θυμίζουμε ότι διοργανωτής ήταν ο ΑΚΟ Λιβαδειάς, συνδιοργανωτές η Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας, ο Δήμος Λιβαδειάς και η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Αν. Στερεάς οι  οποίοι είχαν την άμεση υποστήριξη της Τροχαίας Λιβαδειάς, του παραρτήματος Λιβαδειάς της Ελληνικής Ένωσης Έρευνας και Διάσωσης και του Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών Λιβαδειάς.

Αρκετοί γνωστοί δρομείς τίμησαν με την παρουσία τους την διοργάνωση και σημείωσαν πολύ καλές επιδόσεις ενώ άλλοι δοκίμασαν τις δυνάμεις τους για τον επόμενο αγώνα τον Αυθεντικό Μαραθώνιο.

Μεγάλη συμμετοχή είχαν τα μικρά παιδιά που αποτελούν και το μέλλον του θεσμού. Μεγάλος νικητής στην μικρότερη κατηγορία των παιδιών των Δημοτικών Σχολείων στα 1.150 μ. αναδείχθηκε ο Ηλίας Τόλιας, με δεύτερο τον Νίκο Ζυγογιάννη και τρίτο τον Περικλή Θανέλα.

akol2

 

ΟΛΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΔΩ http://trofonios.akol.gr/?p=363

ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ https://www.youtube.com/watch?v=u67zXUM9xmc&feature=youtu.be&app=desktop
akol5

 

Ρεκόρ στον Ημι-Μαραθώνιο

Τα ρεκόρ αγώνα σε άνδρες και γυναίκες καταρρίφθηκαν στον φετινό αγώνα. Οι επιδόσεις του Χρήστου Μπουντούλη (ΓΣ Πίνδαρος Θηβών) 1 ώρα 13:46 και της Ειρήνης Μπανανά (ανεξάρτητη) με 1 ώρα 38:57 βάζουν τον πήχη πιο ψηλά και αποτελούν νέα ρεκόρ διαδρομής.

Πολύ καλή κούρσα λοιπόν στον Ημι-Μαραθώνιο με έντονο συναγωνισμό στον οποίο τελικά νικητής αναδείχτηκε ο Χρήστος Μπουντούλης του ΓΣ Πίνδαρος Θήβας που τερμάτισε σε 1 ώρα 13:46. Την δεύτερη θέση πήρε ο Γιώργος Μίνο-Οργκες (ΑΟ Μυκόνου) 1 ώρα16:34 και τρίτος ο Μιχάλης Καλομοίρης του Ολυμπιακού ΣΦΠ που πέρασε τη γραμμή του τερματισμού σε 1 ώρα 18:24.

 

Στις γυναίκες η η Ειρήνη Μπανανά κατέκτησε την πρώτη θέση με επίδοση 1 ώρα 38:57. Δεύτερη ήταν η Κλεοπάτρα Φραγκοπούλου (Πανελλήνιος ΓΣ) 1 ώρα 42:23 και τρίτη η Λουΐζα Καμαρινού (ΓΣ Χαλανδρίου) 1 ώρα 43:48.

 

10 χιλιόμετρα

Έντονος συναγωνισμός στα 10χλμ αλλά τελικά ο Βαγγέλης Μαλιόγλου (ΠΑΟ) επικράτησε των αντιπάλων του τερματίζοντας σε 33:25. Ο Γιώργος Διαλεκτός (ΑΚΟ Λιβαδειάς) ήταν δεύτερος με επίδοση 33:25 και τρίτος ο Γιώργος Μενής 37:16.

Στην αντίστοιχη απόσταση γυναικών η Ελένη Καρόκη έφτασε πρώτη στη γραμμή του τερματισμού σε χρόνο 55:50. Δεύτερη η Ελένη Μωραΐτη 57:41 και Τρίτη η Αργυρώ Φλώρου (ΣΧΟ Αράχωβας) 60:12.

 

5 χιλιόμετρα

Η Ζωή Ανδρικοπούλου (ΓΣ Ηλιούπολης) ήταν νικήτρια στον αγώνα των 5χλμ η οποία τέθηκε από την αρχή επικεφαλής τερματίζοντας σε 19:03 την απόσταση. Η Πέγκυ Νίκα του ΑΚΟ Λιβαδειάς πήρε την δεύτερη θέση σε 21:48 και τρίτη η Κωνσταντίνα Αραπατσάκου 22:07

Στους άνδρες ο Δημήτρης Κοτσαλάρης του Πίνδαρου Θήβας πήρε τη νίκη με 16:00. Την δεύτερη και τρίτη θεση κατέκτησαν δύο αθλητές του οικοδεσπότη ΑΚΟ Λιβαδειάς, Αλέξανδρος Μπλατσιώτης 18:25 και Γιώργος Κωτσόπουλος με 18:36.

Διεξήχθησαν ακόμη αγώνες Δημοτικών Σχολείων, Γυμνασίων και Special Olympics με πολύ μεγάλη συμμετοχή δίνοντας μια ξεχωριστή νότα στην διοργάνωση.