Κρίσιμη η σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ. Λιβαδειάς, λήγουν οι προθεσμίες…

Κοινοποίηση στα Social Media

livadiaΜε ενδιαφέρον αναμένεται η σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λιβαδειάς τόσο για το θέμα που αφορά σε συζήτηση και λήψη απόφασης για τις ενέργειες διεκδίκησης παραμονής του πανεπιστημιακού τμήματος Λιβαδειάς όσο και για το θέμα «Εξέταση προτάσεων κατά την διαδικασία διαβούλευσης του Β1 Σταδίου -Κατευθύνσεις για την σύνταξη του Β2 σταδίου της μελέτης «Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο Λιβαδειάς».

 

Στο μεν πρώτο θέμα όπως ήδη είναι γνωστό οι εξελίξεις δεν είναι και οι καλύτερες που θα μπορούσαν αφού οι πληροφορίες θέλουν την κατάργηση του Τμήματος της Λιβαδειάς.

Ωστόσο μετά από τις παρεμβάσεις που ακολούθησαν η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας έδειξε να κρατά το θέμα «ανοιχτό».

Οι διαδικασίες όμως για την οριστικοποίηση του σχεδίου Αθηνά προχωράνε και οι παρεμβάσεις από τη Λιβαδειά επιβάλλεται να είναι άμεσες για την επίτευξη ενός θετικού για όλους αποτελέσματος.

 

Όσον αφορά στο δεύτερο θέμα οι ημερομηνίες ήδη «τρέχουν» και ο χρόνος που απομένει για να μη χαθεί το έργο είναι ελάχιστος.

Ήδη μάλιστα η δημοτική αρχή έχει ενημερωθεί από την αρμόδια υπηρεσία με σχετικό έγγραφο που υπεργάφει στις 14 Δεκεμβρίου 2012 ότι το έργο πρέπει να έχει ολοκληρωθεί το αργότερο μέχρι το Μάρτιο του 2013.

Σε αντίθετη περίπτωση θα κινηθεί διαδικασία επιστροφής των χρημάτων, περίπου 87000 ευρώ στην ΕΕ από τον δήμο Λεβαδέων.

Και για να μη συμβεί αυτό και όλα να είναι εντός των προβλεπόμενων χρονικών ορίων ο δήμος Λεβαδέων όπως αναφέρει το σχετικό έγγραφο θα έπρεπε ήδη να είχε υποβάλει στην αρμόδια υπηρεσία το στάδιο Β2 της μελέτης, το οποίο αποσύρθηκε μετά την υποβολή του για να συμπληρωθεί.