Ένας νεκρός σε εργατικό δυστύχημα στη Λιβαδειά

Κοινοποίηση στα Social Media

Θανατηφόρο δυστύχημα, κατά τη διάρκεια εκτέλεσης έργου, στο χωριό Αγία Άννα Λιβαδειάς , σημειώθηκε στις 11το πρωί της Τετάρτης.

Κατά τη διάρκεια εργασιών αναδόχου εταιρείας, σε έργο για τη βελτίωση δασικού δρόμου, από τον οικισμό της Κορώνειας ως τη στροφή Νταούμη, στον ορεινό όγκο του Ελικώνα στην Αγία Άννα,  φορτηγό που οδηγούσε 60χρονος άνδρας και μετέφερε υλικά οδοποιίας στην προσπάθειά του να ενεργοποιήσει την ανατροπή του οχήματος, για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, το όχημα ανετράπη με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του.

Έρευνα για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Λιβαδειάς.

H ανακοίνωση του δήμου

«Η Δήμαρχος Λεβαδέων κα Γιώτα Πούλου, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων κ. Χρήστος Κυπραίος και σύσσωμη η Δημοτική Αρχή εκφράζουν τα πιο θερμά συλλυπητήρια τους προς την οικογένεια και τους συγγενείς του άτυχου οδηγού της αναδόχου εταιρείας, ο οποίος έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια της εργασίας του, στο έργο που εκτελείται στον Καλλικρατικό Δήμο Λεβαδέων για τη βελτίωση του δασικού δρόμου από τον οικισμό της Κορώνειας ως τη στροφή Νταούμη.»

Η ανακοίνωση του συλλόγου εργαζομένων ΟΤΑ επαρχίας Λιβαδειάς

Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ επαρχίας Λιβαδειάς και όλα τα μέλη του , εκφράζουμε τα βαθιά και ειλικρινή μας συλλυπητήρια προς την οικογένεια , τους συγγενείς και τους οικείους του ,για το  χαμό του εργαζόμενου οδηγού, ο οποίος έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια της εργασίας του στο έργο που εκτελείται στον οικισμό της Κορώνειας , για το Δήμο Λεβαδέων.

Η τραγική αυτή απώλεια έρχεται σε ένα χρονικό σημείο που οι εργαζόμενοι στο Δήμο Λεβαδέων και το συλλογικό τους όργανο μάχονται για καλύτερες συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας στην εργασία τους και έρχεται να προστεθεί σε ένα μακρύ κατάλογο αθώων θυμάτων ανά την επικράτεια , που «έφυγαν» την ώρα του καθήκοντος. Θα μπορούσε να είναι κάποιος από εμάς , είναι κάποιος από εμάς!! Φτάνει πια!! Εμείς δεν διαχωρίζουμε εργαζόμενους σε ιδιωτικούς ή δημόσιους , καλούς ή κακούς , πατρίκιους ή πληβείους…ΟΛΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΑ.

Υ.γ: Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ επαρχίας Λιβαδειάς έχει έγκαιρα κρούσει των κώδωνα του κινδύνου και είχε τοποθετηθεί και προειδοποιήσει με την από 11/04/2016 ανακοίνωσή του ( την οποία σας επισυνάπτουμε )  για κίνδυνο εργατικών ατυχημάτων και τα μέτρα που θα πρέπει να παρθούν για να μην θρηνήσουμε θύματα ανάμεσα στους συναδέλφους μας…Δυστυχώς οι αρμόδιοι κωφεύουν ή αργούν χαρακτηριστικά και μόνο από τύχη δεν έχουμε χειρότερα στους χώρους εργασίας μας. Ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του…..