Παρέμβαση της ΟΓΕ για τις αγροτικές κινητοποιήσεις και τη συμμετοχή των γυναικών

Κοινοποίηση στα Social Media

syllogoggynaikonΗ Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας χαιρετίζει την αγωνιστική κινητοποίηση την φτωχής αγροτιάς. Είναι και δικός μας αγώνας, καθώς τα προβλήματα της φτωχής αγροτιάς αφορούν κάθε γυναίκα του αγροτικού νοικοκυριού, είτε η ίδια είναι αγρότισσα είτε όχι, κάθε γυναίκα της λαϊκής οικογένειας, που έχει ανάγκη από φθηνά και ποιοτικά αγροτικά προϊόντα.

Οι γυναίκες της ΟΓΕ μέσα από τη Κοινωνική Συμμαχία αντιπαλεύουμε την αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ και των ελληνικών κυβερνήσεων που αυξάνουν το κόστος παραγωγής για τον αγρότη, του δίνουν εξευτελιστικές τιμές για τα αγροτικά προϊόντα, την ώρα που αυτά έρχονται πανάκριβα στη λαϊκή κατανάλωση, την πολιτική που στόχο έχει τη συγκέντρωση της γης και της παραγωγής στα μονοπώλια.

Καλούμε εσένα αγρότισσα που το κάθε αντιλαϊκό μέτρο σε χτυπά διπλά και τριπλά να πάρεις θέση στην πάλη. Εσένα που βιώνεις με τον πιο βάρβαρο τρόπο τη συρρίκνωση του αγροτικού εισοδήματος, την αύξηση της φορολογίας, τις μειώσεις στις αγροτικές συντάξεις. Εσένα που χτυπιέσαι από την ερήμωση του χωριού, που το κλείσιμο των σχολείων που σε αναγκάζει να μεταφέρεις καθημερινά τα παιδιά σου χιλιόμετρα μακριά, που αντιμετωπίζεις την υπολειτουργία των αγροτικών ιατρείων, των Κέντρων Υγείας, το κλείσιμο των νοσοκομείων, την υποστελέχωση και την ανυπαρξία των γυναικολογικών κλινικών, την ολοκληρωτική έλλειψη υπηρεσιών προληπτικής ιατρικής, που σε οδηγούν να πληρώνεις όλο και περισσότερα χρήματα για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Καλούμε εσένα αγρότισσα που σου στερούν τη στοιχειώδη κοινωνική μέριμνα και σε αναγκάζουν να σηκώνεις στους ώμους σου όλο το βάρος της ευθύνης των παιδιών, των ηλικιωμένων, των ατόμων με ειδικές ανάγκες, εσένα που η ανυπαρξία πολιτιστικών υποδομών σε κλείνει στους τέσσερις τοίχους του σπιτιού σου και σε κάνει να ασφυκτιάς.

Σε καλούμε να σηκώσεις το ανάστημά σου, να σπάσεις τις αλυσίδες του φόβου και της μοιρολατρίας. Να μπεις στον αγώνα δίπλα στον αγρότη άντρα, αδερφό, πατέρα, γιο σου, ενάντια στους εκμεταλλευτές του μόχθου σου, την ΕΕ, την κυβέρνηση και τα μονοπώλια, ενάντια στην καταστολή και την τρομοκρατία. Να οργανωθείς στους αγροτικούς συλλόγους της περιοχής σου. Να ενισχύσεις την ΠΑΣΥ αλλά και το ριζοσπαστικό γυναικείο κίνημα, την ΟΓΕ.

Με την οργανωμένη πάλη και τη δική σου συμμετοχή σε αυτή, με αποφασιστικότητα, επιμονή και πίστη στη δύναμη του αγώνα μας μπορούμε να σταματήσουμε τα καταστροφικά μέτρα που παίρνουν και να ανατρέψουμε όσα σχεδιάζουν. Μπορούμε να ανοίξουμε το δρόμο για την κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, όπου ισότιμα άντρες και γυναίκες του μόχθου θα κάνουμε κουμάντο στον πλούτο που παράγουμε, στον οποίο κι εσύ έχεις μεγάλο μεράδι. Καμιά μόνη της. Οργανωμένα αντιπαλεύουμε τους εκμεταλλευτές του μόχθου μας».

 

Αθήνα, 29/1/2013

Το Γραφείο Τύπου

της ΟΓΕ