…Ξεφλουδίσματα

Κοινοποίηση στα Social Media

nimoΤου Νίκου Μερτζάνη

…Πέρασε ένας χρόνος χωρίς να μιλήσω για τον Φλούδα- μην μπερδευτείτε, όσοι έχετε το ίδιο όνομα με αυτόν, δεν είναι συγγενής σας, άλλο ήταν το όνομά του πριν το αλλάξει- και οι ζωές και των δύο , έχουν έρθει τα πάνω κάτω.

    Τι μας νοιάζει εμάς θα μου πείτε- σάμπως και οι δικές σας ζωές δεν ήρθαν τούμπα;- αλλά το κάνω για να δικαιολογήσω το “κοκκάλωμα” στο μυαλό μου( ωραία λέξη αυτή έτσι;).Σε αυτόν τον χρόνο ξαναβγήκε κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, έφυγα από την δουλειά μου, πήγα σε άλλη και έφυγα και από αυτήν- έγιναν λίγο σκ.. τα πράγματα- άλλαξε αρχηγό η ΝΔ, παίρνουν άδεια τα κανάλια, μειώθηκαν οι συντάξεις, η ανεργία πετάει ψηλά και άλλα πολλά. Σαν το ” κατά διαόλου” ένα πράγμα…

   Και ο Φλούδας; Που ήταν ο Φλούδας; Πρώτον μόλις έμεινα άνεργος, άρχισε να με αποφεύγει ο κερατάς- δεν είχα για μένα και την οικογένειά μου λεφτά, που να φτάσουν και γι αυτόν- και με έπιαρνε τηλέφωνο, μόνο όταν ήξερε οτι είχαν μπει στο λογαριασμό μου τα χρήματα, από το ταμείο ανεργίας. Δέκα μήνες είχα να τον δω, όταν χτύπησε το κουδούνι μου.

   Άλλος Φλούδας στεκόταν στην πόρτα μου. Αδυνατισμένος, γερασμένος-  έτσι είμαι κι εγώ;- ταλαιπωρημένος, παραιτημένος, απογοητευμένος, έμοιαζε σαν κανονικός… Έλληνας. Έπεσε στην αγκαλιά μου κι άρχισε να κλαίει. Με συγκίνησε…

   ” Φίλε μου είσαι καλά; Η γυναίκα σου, τα παιδιά; Μην στεναχωριέσαι που δεν έχεις δουλειά, θα βρεις άλλη δεν σε φοβάμαι. Εμένα να λυπάσαι, τον φίλο σου. Τα έχασα όλα, έμεινα ταπί, φλούδα δεν έχω”

    Αφού ποτέ δεν είχες ρε Φλούδα, του είπα….

    “Πως δεν έιχα. Δεν έμαθες οτι κέρδισα το τζόκερ; Ή μήπως δεν σου το είχα πει.Δεν θυμάμαι τώρα. Τέλος πάντων κέρδισα στο τζόκερ 800 χιλιάρικα, μείον την εφορία μου έμειναν καμιά πεντακοσαριά, τα πήρα και πήγα στην Αμερική. Κι εκεί που λες φίλε μου, τα έχασα όλα σε μία ώρα, στο καζίνο. Και μετά με βάλαν και στη φυλακή και με διώξαν πριν από 10 μέρες. Μου πλήρωσαν και τα εισιτήρ…”

  …. Μια μπουνιά μόνο πρόλαβα να του δώσω. Μόνο μία… Θα σε πιάσω ρε αλήτη Φλούδα. Θα σε πιάσω…