Αν δεν ενισχυθεί η Ελλάδα που παράγει δεν θα βγούμε ποτέ από τα μνημόνια, τόνισε από την Βοιωτία ο Σ. Θεοδωράκης

Κοινοποίηση στα Social Media

Περιοδεία στη Βοιωτία και επίσκεψη στις εγκαταστάσεις της «Αλουμίνιον της Ελλάδος» πραγματοποίησε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης ο οποίος σε δηλώσεις του τόνισε μεταξύ άλλων ότι μόνο με την ενίσχυση της Ελλάδας που παράγει θα βγούμε από τα μνημόνια.

Ο κ. Θεοδωράκης μαζί με τον βουλευτή Αττικής Γιώργο Μαυρωτά συναντήθηκαν με τα διευθυντικά στελέχη της επιχείρησης και με τους εργαζομένους στο εργοστάσιο.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης ενημερώθηκαν για την παραγωγή της αλουμίνας και του αλουμινίου, την εξαγωγική δραστηριότητά της και τα ζητήματα που αντιμετωπίζει ο ελληνικός κλάδος του αλουμινίου στην παγκόσμια αγορά. Ο επικεφαλής του Ποταμιού ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις της βιομηχανίας, όπου από κοντά είδε την παραγωγική διαδικασία της αλουμίνας και του αλουμινίου. Περιηγήθηκε σε όλα τα τμήματα του εργοστασίου και είδε από κοντά τους χώρους και τις συνθήκες εργασίας.

Στη συνάντηση με το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου των εργαζομένων ενημερώθηκε για τις ανησυχίες τους για τα επερχόμενα μέτρα της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ για τα εργασιακά. Επίσης του παρέθεσαν και προβλήματα της ευρύτερης περιοχής του Διστόμου με κυριότερο την έλλειψη γιατρών και την κατάργηση υπηρεσιών όπως αυτή του ΙΚΑ.

Παράλληλα αναδείχθηκε η πρωτοβουλία των εργαζομένων για τη δωρεάν λειτουργία του τοπικού κινηματογράφου και οι προσπάθειές τους για επαναλειτουργία των κατασκηνώσεων. Στην επίσκεψη στο εργοστάσιο της «Αλουμίνιον της Ελλάδος» συμμετείχαν επίσης τα στελέχη του Ποταμιού Ματθαίος Γκώνιας, Δημήτρης Μπάκας και Πάρις Βυλλιώτης.

«Σήμερα από εδώ στέλνουμε ένα μήνυμα: ότι η Ελλάδα είναι αυτή που παράγει, αυτή που δημιουργεί, αυτή που εξάγει. Αν δεν ενισχύσουμε αυτή την Ελλάδα δε θα δούμε ποτέ προκοπή και δεν θα βγούμε ποτέ από τα μνημόνια» τόνισε ο κ. Θεοδωράκης ο οποίος στη συνέχεια είχε επαφές με φίλους του κόμματος σε Λιβαδειά και Θήβα μια περιοχή που όπως είπε χαρακτηριστικά «έχει να δώσει πάρα πολλά στη χώρα αρκεί να πάρουμε τις σωστές αποφάσεις, να θέσουμε τις σωστές προτεραιότητες και να ενισχύσουμε με κάθε τρόπο την παραγωγική Ελλάδα».

Ακολούθως επεσήμανε μεταξύ άλλων: «Εμείς δεν φοβόμαστε τις λέξεις. Στηρίζουμε τους επιχειρηματίες που επενδύουν στη χώρα. Στηρίζουμε αυτούς που εξάγουν, όπως στηρίζουμε και τους εργαζομένους που αγωνίζονται. Τα τελευταία στοιχεία είναι πολύ δραματικά. Όλο και πιο συχνά οι άνθρωποι φεύγουν από την πλήρη εργασία και πάνε σε ευκαιριακές μορφές εργασίας με 300-400 ευρώ το μήνα. Δεν είναι αυτή η Ελλάδα που θέλουμε. Η Ελλάδα που θέλουμε είναι αυτή που παράγει, που δημιουργεί, που εξάγει. Εκεί πρέπει να δώσουμε τη μάχη. Αυτή, η άλλη Ελλάδα θα σκίσει τα μνημόνια και όχι οι βερμπαλισμοί των πολιτικών».

Σε ότι αφορά το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων υπογράμμισε πως ένα τέτοιο ενδεχόμενο «δε συμφέρει κανέναν, δεν συμφέρει τον τουρισμό μας και την πραγματική οικονομία να μιλάμε συνέχεια για εκλογές». Καταλήγοντας ωστόσο ειπε πως  αν η Ελλάδα τους επόμενους μήνες δεν κάνει «έστω μερικά βήματα μπροστά» τότε «οι εκλογές θα είναι αναπόφευκτες».