Συνεδριάζει το Δ.Σ. του Δήμου Λεβαδέων για την φιλοξενία προσφύγων σε διαμερίσματα, πραγματοποιήθηκε η σύσκεψη

Κοινοποίηση στα Social Media

Συνεδριάζει εκτάκτως αύριο το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λεβαδέων με μοναδικό θέμα την «Συζήτηση περί του τρόπου υλοποίησης της πρότασης του Αναπληρωτή Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Ιωάννη Μουζάλα,  για τη φιλοξενία προσφύγων στο Δήμο Λεβαδέων  σε ενοικιαζόμενα διαμερίσματα».

Η έκτακτη συνεδρίαση επιβάλλεται από τις νέες εξελίξεις στο θέμα (η με αριθμ. πρωτ 44504/24-8-2016 επιστολή  του αναπληρωτή υπουργού μεταναστευτικής πολιτικής κ. Ιωάννη Μουζάλα) καθώς και από το χρονικό όριο υλοποίησης το οποίο τέθηκε και είναι 15 ημέρες.

Παράλληλα ο Δήμος Λεβαδέων συνεχίζει την προσπάθεια για εύρεση διαμερισμάτων με σκοπό την φιλοξενία προσφύγων.

Χθες χωρίς την συμμετοχή των παρατάξεων της αντιπολίτευσης του Δήμου Λεβαδέων και κάποιων φορέων που είχαν κληθεί πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα το απόγευμα η σύσκεψη που συγκάλεσε η Δήμαρχος Γιώτα Πούλου με σκοπό την δημιουργία επιτροπής που θα ασχοληθεί με την εξεύρεση διαμερισμάτων για την φιλοξενία προσφύγων στη Λιβαδειά.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης η κ. Πούλου ενημέρωσε για τις τελευταίες εξελίξεις και την παράταση του αρμόδιου Υπουργού Γιάννη Μουζάλα προκειμένου να βρεθούν διαμερίσματα για την φιλοξενία των προσφύγων αντί για τον χώρο που έχει βρεθεί κοντά στην Ανάληψη και ζήτησε την συνδρομή όλων για την επίτευξη του στόχου.

«Ήδη από το Δήμο Λεβαδέων έχει βγει ανακοίνωση σχετικά με την ενοικίαση διαμερισμάτων για τη φιλοξενία των προσφύγων. Επίσης συγκαλέσαμε την σύσκεψη για την δημιουργία επιτροπής ώστε να δοθεί μεγαλύτερη δύναμη σε όλη αυτή την προσπάθεια και ευχαριστώ τον Ερυθρό Σταυρό και το Δίκτυο Αλληλεγγύης για την συμβολή τους.

Παράλληλα η κ. Πούλου στιγμάτισε την απουσία των παρατάξεων της αντιπολίτευσης και φορέων κάνοντας λόγο για προσχήματα.

«Δεν θα έβλαπτε να είμαστε σήμερα εδώ και να πάμε την Τετάρτη και σε μία έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου όπου για ακόμα μια φορά για πέμπτη μέσα στους τελευταίους δύο μήνες να συζητούσαμε το προσφυγικό και τη φιλοξενία των προσφύγων καθώς και την πρόταση του κ. Μουζάλα για την οποία έχει υπάρξει ενημέρωση και μας δίνει 15 ημέρες προθεσμία για να βρούμε διαμερίσματα», είπε η κ. Πούλου και συμπλήρωσε: «Εμείς ως Δήμος και δημοτική αρχή θα συνεχίσουμε να ενημερώνουμε προς την κατεύθυνση αυτή. Ήδη υπάρχουν κάποιες αιτήσεις στο Δήμο για την ενοικίαση διαμερισμάτων. Νομίζω ότι τα προσχήματα πρέπει να παραμεριστούν και υπεύθυνα ο καθένας να αναλάβει το μέρος της ευθύνης που του αναλογεί».

Ο Γιάννης Καρατζάς εκ μέρους του Ερυθρού Σταυρού εξέφρασε την διάθεση για αμέριστη βοήθεια στην προσπάθεια της κ. Πούλου και του Δήμου Λεβαδέων ενώ δεν παρέλειψε να σχολιάσει την απουσία παρατάξεων και φορέων λέγοντας πως βάζουν το πολικό πάνω από το ανθρώπινο ενώ παράλληλα υπογράμμισε πως η Λιβαδειά έχει παράδοση στην φιλοξενία μεταναστών και προσφύγων γεγονός που χαρακτήρισε «ιερό».

Τέλος το Δίκτυο κατέθεσε σειρά προτάσεων δίνοντας έμφαση στην ενημέρωση των πολιτών.

sis2