Δημιουργείται Αστυνομικό Τμήμα στην Αλίαρτο

Κοινοποίηση στα Social Media

Σύμφωνα με το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για την αναδιάρθρωση των υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας που δόθηκε στη δημοσιότητα γίνεται αναφορά σε αλλαγές που αφορούν και στη Βοιωτία.

Πιο συγκεκριμένα, το συγκεκριμένο πλάνο προβλέπει αλλαγές στην οργανωτική δομή των Αστυνομικών Υπηρεσιών σ` όλη τη χώρα.

Στη Διεύθυνση Αστυνομίας Βοιωτίας λειτουργούν το Επιτελείο με σειρά Υπηρεσιών, που υπάγονται σε αυτή διοικητικά.

Ειδικότερα πρόκειται για το Αστυνομικό Τμήμα Λιβαδειάς, το Τμήμα Ασφάλειας και  την Τροχαίας Λιβαδειάς, το Αστυνομικό Τμήμα και το Τμήμα Ασφάλειας Θηβών, τα Αστυνομικά Τμήματα, Ορχομενού, Τανάγρας,  Διστόμου- Αράχοβας- Αντίκυρας, το Τμήμα Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Π.Α.Θ.Ε. Βοιωτίας και το Αστυνομικό Αλιάρτου η δημιουργία του οποίου αποτελούσε πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας.

Στην ίδια Διεύθυνση είναι επίσης ο Αστυνομικός Σταθμός Αράχωβας, ο οποίος εδρεύει στη δημοτική ενότητα Αραχωβης του δήμου Διστόμου- Αράχοβας- Αντίκυρας και υπάγεται διοικητικά στο Αστυνομικό Τμήμα Διστόμου- Αράχοβας- Αντίκυρας.

Όπως σημειώνεται έδρα των Υπηρεσιών της ΔΑΒ ορίζεται, αντίστοιχα, ο ομώνυμος δήμος εκτός από την περίπτωση  που ως έδρα ορίζεται ο Σταθμός Διοδίων Σχηματαρίου.

Η αναδιοργάνωση της ΕΛ.ΑΣ. όπως προβλέπεται στο σχέδιο αναμένεται να ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο ενώ μέχρι στιγμής όπως όλα δείχνουν καταργείται το Αστυνομικό Τμήμα Βαγίων.