Την επαρκή επάνδρωση της Α.Δ. Βοιωτίας λόγω προσφυγικού ζητά η Ένωση Αστυνομικών

Κοινοποίηση στα Social Media

Ενίσχυση και κάλυψη των καινών ζητά η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Βοιωτίας με έγγραφό της προς τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Νικόλαο Τόσκα, τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Τσουβάλα και τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος με αφορμή την φιλοξενία προσφύγων – μεταναστών στο νομό.

« Όπως ήδη γνωρίζετε ,στο Νομό Βοιωτίας και συγκεκριμένα στην περιοχή Οινοφύτων αρμοδιότητας Α.Τ. Σχηματαρίου, λειτουργεί ήδη κέντρο φιλοξενίας περίπου 700 προσφύγων-μεταναστών στο οποίο παρουσιάζονται αυξανόμενα κρούσματα εγκληματικότητας, ενώ σύμφωνα και με πρόσφατη δήλωση στα Μ.Μ.Ε. του αναπληρωτή υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Μουζάλα ,θα μεταφερθούν περί τους 1000 πρόσφυγες στην περιοχή της Θήβας και σε χώρο η διαμόρφωσή του οποίου ολοκληρώνεται άμεσα. Επίσης, πληροφορίες οι οποίες μεταδίδονται και από Μέσα Μαζικής Ενημερώσεως κάνουν λόγο για δημιουργία δύο ή ακόμα και τριών νέων κέντρων φιλοξενίας προσφύγων-μεταναστών στο νομό μας, στα οποία θα φιλοξενείται άγνωστος αριθμός», τονίζει η Ένωση και εκφράζει την ανησυχία της για την κατάσταση που διαμορφώνεται.

Μέχρι στιγμής όπως υπογραμμίζει «η εγκληματικότητα η οποία παρουσιάζεται στο νομό Βοιωτίας καταπολεμείται αποτελεσματικότατα από τις υπεράνθρωπες και φιλότιμες ενέργειες των συναδέλφων, οι οποίοι πραγματικά υπερβάλλουν εαυτούς παρά τις αντίξοες συνθήκες, λαμβανομένου υπόψιν ότι οι ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό που παρουσιάζει η Δ.Α.Βοιωτίας είναι της τάξης του 30%».

Καταλήγοντας η Ένωση Αστυνομικών Υπάλληλων ζητά την άμεση ενίσχυση της Δ.Α. Βοιωτίας με τουλάχιστον 30 αστυνομικούς ώστε να ανταποκριθούν στα νέα δεδομένα που διαμορφώνονται στο νομό, χωρίς ωστόσο όπως τονίζει να παραβλέπει «την κύρια αποστολή που είναι η εμπέδωση αισθήματος  ασφάλειας στους πολίτες με την πρόληψη και καταστολή του εγκλήματος», διασφαλίζοντας παράλληλα και τα δικαιώματα των αστυνομικών για μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, χρόνο εργασίας κτλ