?????????????

Κέντρα φιλοξενίας σε Δίστομο, Ορχομενό Αλίαρτο και Κυριάκι ; Δεν υπάρχουν κατάλληλα κτίρια ή κτήματα στην Αλιάρτο ξεκαθαρίζει ο Γ. Ντασιώτης (video)

Κοινοποίηση στα Social Media

Νέα τροπή στην υπόθεση του προσφυγικού ζητήματος δίνει δελτίο τύπου του Δήμου Αλιάρτου, που απαντά σε δημοσίευμα το οποίο επικαλούμενο πληροφορίες αποκαλύπτει οτι ο κυβερνητικός σχεδιασμός στο πλαίσιο αντιμετώπισης του προσφυγικού ζητήματος προβλέπει τη δημιουργία κέντρου φιλοξενίας σε κτήματα ή κτίρια του πρώην Οργανισμού Κωπαίδας.

Διαβάστε τη σχετική ανακοίνωση:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Με αφορμή σχετικά δημοσιεύματα περί της εγκατάστασης προσφύγων στην Αλίαρτο και πιθανόν σε κτήρια ή κτήματα του τ. Οργανισμού Κωπαΐδας, ενημερώνουμε τους δημότες μας ως εξής:
1. Η Δημοτική Αρχή του Δήμου Αλιάρτου-Θεσπιέων ουδέποτε έως σήμερα κλήθηκε να συμμετάσχει σε σχετική συζήτηση και ουδέποτε περιήλθε σε γνώση της από τις αρμόδιες αρχές αίτημα για συμβολή στην εγκατάσταση-φιλοξενία προσφύγων στα όρια του Δήμου.
2. Θεωρούμε αυτονόητο πως δεν μπορεί να μη ζητηθεί, από τις αρμόδιες αρχές ,η άποψη της Δημοτικής Αρχής και των θεσμικών οργάνων του Δήμου σε περίπτωση που συμπεριλαμβάνεται σε τέτοιου είδους σχεδιασμό.
3. Τις τοπικές συνθήκες είναι βέβαιο πως τις γνωρίζουμε καλύτερα παντός άλλου και δεν θα δεχτούμε σε καμία περίπτωση τετελεσμένα γεγονότα ,που δε θα λαμβάνουν υπόψη την ασφάλεια της περιοχής και των κατοίκων της, την δημόσια υγεία, αλλά και την αξιοπρέπεια κατατρεγμένων ανθρώπων.
4. Είμαστε στη διάθεση κάθε αρμόδιας αρχής να καταθέσουμε τις απόψεις μας, να παραθέσουμε τα στοιχεία της περιοχής μας, να εκφράσουμε τους προβληματισμούς μας χωρίς κραυγές και ακρότητες ,αλλά σε κάθε περίπτωση δηλώνουμε πως δε δεχτούμε ειλημμένες αποφάσεις που αλλάζουν την καθημερινότητα των δημοτών μας, στους οποίους και απολογούμαστε, χωρίς να έχουμε καν ενημερωθεί.

Ο Δήμαρχος
Ντασιώτης Γεώργιος

Το συγκεκριμένο δελτίο τύπου προκάλεσε, ρεπορτάζ του ΣΤΑΡ Λαμίας όπου έσπευσε να ζητήσει την άποψη του Δημάρχου επί του προσφυγικού θέματος και του ενδεχόμενου να φιλοξενηθούν πρόσφυγες στο σημείο.

Ξεκάθαρα ο Γιώργος Ντασιώτης υποστήριξε οτι δεν υπάρχουν κατάλληλα κτίρια ή κτήματα του οργανισμού κωπαίδας για να φιλοξενηθούν άνθρωποι ωστόσο δεν αναφέρθηκε σε κτίρια ή κτήματα ιδιωτών που μπορεί να έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον στο πλαίσιο του Εθνικού σχεδιασμού.

Δείτε τις δηλώσεις του Δημάρχου στο βίντεο που ακολουθεί:

 


από LAMIASTARGR

Αξίζει να σημειωθεί οτι το δημοσίευμα της φιλικής ενημερωτικής σελίδας e-hani

http://e-hani.blogspot.gr/2016/08/blog-post_69.html , μιλά για αντίστοιχα κέντρα φιλοξενίας στο Δίστομο στα διαμερίσματα του Μπάρλου, στον Ορχομενό στο πρώην εργοστάσιο Σφουντούρη και στο Κυριάκι.

Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει καμία αντίδραση πλην αυτής του Δημάρχου Αλιάρτου.