Σύσταση Επιτροπών Ανέργων από το ΠΑΜΕ Λιβαδειάς

Κοινοποίηση στα Social Media

Με θέμα την ανεργία και τους παράγοντες που την προκαλούν, πραγματοποιήθηκε στο Ε.Κ. Λιβαδειάς διευρυμένη σύσκεψη της Γραμματείας Λιβαδειάς του ΠΑΜΕ.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης αναπτύχθηκε ο προβληματισμός και ακούστηκαν προτάσεις «για τις δράσεις που χρειάζονται να κάνει το ταξικό κίνημα για την αντιμετώπιση αυτού του τόσο σοβαρού προβλήματος που έχει αντίκτυπο σε κάθε οικογένεια».

Η βασική διαπίστωση που προέκυψε ήταν ότι, «οι οποιεσδήποτε δράσεις πρέπει να γίνονται συντονισμένα από τα ταξικά σωματεία και από τους άνεργους» .

Για τον συντονισμό αυτό αποφασίστηκε να προωθηθεί άμεσα, η σύσταση Επιτροπών Ανέργων κατά εργασιακό κλάδο ξεκινώντας από τους κλάδους που έχουν πληγεί περισσότερο όπως  των κατασκευών (οικοδόμων και συναφών κλάδων) και των ιδιωτικών υπαλλήλων.

Η δημιουργία και ανακοίνωση των επιτροπών αυτών θα γίνει μέσα στον Αύγουστο «με στόχο να επεξεργαστούν πρόγραμμα δράσεων ενημέρωσης και συσπείρωσης των ανέργων αλλά και των εργαζόμενων/συνταξιούχων δεδομένου ότι σήμερα δεν υπάρχει οικογένεια χωρίς άνεργο και αύριο, πολλοί σημερινοί εργαζόμενοι, θα έχουν χάσει την δουλειά τους».

Αποφασίστηκε επίσης η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων για την διεκδίκηση Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, εν όψει «του παζαριού της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, των εργοδοτικών οργανώσεων και των δανειστών για τα εργασιακά και μισθολογικά δικαιώματα που έχει ξεκινήσει στο παρασκήνιο».

Στη σύσκεψη, παρουσιάστηκε και το Σχέδιο Νόμου για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, που συντάχθηκε και υιοθετήθηκε από δεκάδες Εργατικά Κέντρα και Ομοσπονδίες και το οποίο διεκδικούν οι ταξικές συνδικαλιστικές οργανώσεις.

Όπως επισημάνθηκε το νομοσχέδιο αυτό αφορά στην επαναφορά μισθών και οι συντάξεων, στην κατάργηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας «που έχουν μετατρέψει τους εργαζόμενους σε μισο-εργαζόμενους και μισο-άνεργους» καθώς και στην κατάργηση κάθε άλλου αντεργατικού νόμου που ψηφίστηκε την τελευταία οκταετία.

Η Γραμματεία Λιβαδειάς του  ΠΑΜΕ με ανακοίνωσή της καλεί άνεργους, εργαζόμενους και συνταξιούχους σε επαγρύπνηση και ετοιμότητα γιατί, «όπως κάθε προηγούμενη αντιλαϊκή κυβέρνηση έτσι και η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ,  επιλέγει μέσα στο κατακαλόκαιρο να καταστρέψει ό,τι έχει απομείνει από τα εργατικά δικαιώματα προκειμένου να ικανοποιήσει τις ορέξεις του ΣΕΒ και των υπόλοιπων εργοδοτικών οργανώσεων».