Πρόγραμμα «Υγεία για όλους» στην Περιφέρεια Στερεάς

Κοινοποίηση στα Social Media

Συνάντηση εργασίας με τους συντονιστές του προγράμματος «Υγεία για όλους», όπου παρουσιάσθηκε το εν λόγω πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κώστα Μπακογιάννη και του αρμόδιου Αντιπεριφερειάρχη Υγείας Δημήτρη Αργύρη.

Η παραπάνω συνάντηση έγινε στα πλαίσια υλοποίησης σχετικής απόφασης της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, για συμμετοχή στο εν λόγω επιχειρησιακό Πρόγραμμα δράσης.

Μέσα από την συζήτηση και την συνεργασία, οι συμμετέχοντες σημείωσαν τις δυσκολίες εφαρμογής προκειμένου να αναληφθούν όλες τις απαιτούμενες ενέργειες, ώστε το Πρόγραμμα στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας να υλοποιηθεί συντονισμένα και με επιτυχία, μεγιστοποιώντας τα οφέλη των αδύναμων και ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.

Όπως επισημάνθηκε σε μια περίοδο βαθιάς οικονομικής κρίσης, ανεργίας και κοινωνικού αποκλεισμού, η αφιλοκερδής βοήθεια στους συνανθρώπους μας, δίνει στον καθένα μας την ικανοποίηση του να προσφέρει δύναμη και στήριξη σε εκείνους που τα έχουν ανάγκη.

Επίσης «η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας έχει αποδείξει ότι είναι δίπλα σε εθελοντικές δράσεις με σκοπό τη βελτίωση των συνθηκών επιβίωσης και διαβίωσης των πολιτών».

Στόχος όπως είπαν είναι μία κοινωνία, στην οποία «όλες οι «Ευάλωτες Κοινωνικές Ομάδες» να έχουν ίση μεταχείριση και προστασία από το νόμο, ίσες ευκαιρίες και πρόσβαση στην εκπαίδευση, στην υγεία, την αγορά εργασίας και να ενθαρρύνονται να συμμετέχουν ενεργά στην οικονομική, κοινωνική και πολιτισμική ζωή του τόπου».

Το συγκεκριμένο Πρόγραμμα θα ξεκινήσει από την Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας και θα συνεχισθεί πιλοτικά σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.