Επίθεση από Ρομά που ενοχλούσαν περίοικους δέχθηκε ο Δήμαρχος Αλιάρτου – Θεσπιέων και Δημοτικοί Σύμβουλοι

Κοινοποίηση στα Social Media

Στο απροχώρητο έχει φτάσει πλέον η κατάσταση με τους Ρομά στην Αλίαρτο που την Παρασκευή ξυλοκόπησαν τον Δήμαρχο Αλιάρτου Γιώργο Ντασιώτη όταν πήγε να τους κάνει συστάσεις γιατί έκαναν φασαρία

Το περιστατικό συνέβη το απόγευμα όταν ο κ. Ντασιώτης μαζί με τον Αντιδήμαρχο Γιώργο  Αράπιτσα και τον Δημοτικό Σύμβουλο Δημήτρη Ζαχαρόπουλο επισκέφθηκαν τον χώρο κοντά κλειστό στάδιο Αλιάρτου όπου έχουν εγκατασταθεί ομάδες Ρομά για να τους ζητήσει να μην ενοχλούν τους περίοικους δεδομένου ότι υπήρχε δυνατή μουσική.

Τότε περίπου 30 μεθυσμένοι Ρομά επιτέθηκαν στους τρεις άνδρες τους απείλησαν, τους έβρισαν και τους χτύπησαν τραυματίζοντάς τους ευτυχώς ελαφρά ενώ σε κάποια στιγμή τους καταδίωξαν να τους χτυπήσουν και με αυτοκίνητο.

Αμέσως ενημερώθηκε η Αστυνομία και ήδη συνελήφθη ένας 50 χρόνος που μαζί με άλλους 5 (οι οποίοι ταυτοποιήθηκαν) αμέσως χτύπησαν το δήμαρχο.

Ανακοίνωση με την οποία καταδικάζει το περιστατικό εξέδωσε η Λαϊκή Συσπείρωση Αλιάρτου και ο Φίλιππος Σαγάνας.

«Η Λαϊκή Συσπείρωση του Δήμου Αλιάρτου – Θεσπιών σύσσωμη καταδικάζει την εγκληματική επίθεση σε βάρος του Δημάρχου Γιώργου Ντασιώτης και μελών του Δημοτικού Συμβουλίου από μερίδα εξαγριωμένων Ρομά. Η ασυλία που απολαμβάνουν οι άνθρωποι αυτοί δεν μπορεί να τους καθιστά παντοδύναμους. Η καθημερινή παραβατική συμπεριφορά τους, όπως κλοπές σε σπίτια, επιθέσεις ανήμπορους και ηλικιωμένους, ο μη σεβασμός στο περιβάλλον, τον ΚΟΚ, η ηχορρύπανσή και πολλά άλλα προβληματίζουν τους δημότες και όλους εμάς. Για το λόγο αυτό η Λαϊκή Συσπείρωση απαιτεί από την πολιτεία να λάβει τις απαιτούμενες αποφάσεις και να εφαρμόσει τις πολιτικές εκείνες που θα αφομοιώνουν αυτή την κοινωνική ομάδα προκειμένου να ενταχθεί στο κοινωνικό σύνολο», τονίζει η Λ.Σ. και ζητά από την δημοτική αρχή να λάβει τα απαραίτητα και επισημαίνει ότι θα στηρίξει τις νόμιμες ενέργειες «για να μη δούμε ξανά τέτοια φαινόμενα».

Να σημειωθεί τέλος ότι οι Ρομά στην Αλίαρτο έχουν γίνει ο φόβος και ο τρόμος των κατοίκων και των περαστικών και η εξεύρεση λύσης αποτελεί κοινό αίτημα.