Να τεθεί η ΠΕΛ υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Στερεάς ζητά ο Κ. Μπακογιάννης από τον Γ. Σταθάκη

Κοινοποίηση στα Social Media

Να τεθεί ο θεσμός Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας υπό την αιγίδα και την εποπτεία της Περιφέρειας προκειμένου να αντιμετωπιστεί ο κίνδυνος εξάλειψης του θεσμού ζητά ο Περιφερειάρχης Στερεάς Κώστας Μπακογιάννης από τον Υπουργό Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Γιώργο Σταθάκη.

Σε σχετική επιστολή ο κ. Μπακογιάννης επιχειρεί να δώσει άμεση και οριστική λύση για την συνέχεια της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας που συνδέεται άμεσα με την οικονομική ανάπτυξη και την προβολή της Φθιώτιδας, αλλά και της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στο σύνολό της.

«Η Πανελλήνια Έκθεση της Λαμίας, είναι ένα ζωτικό ζωντανό κύτταρο της τοπικής κοινωνίας και ένας πόλος ανάπτυξης, για την περιοχή της Στερεάς Ελλάδας. Εδώ και 50 χρόνια οι οραματιστές αυτού του θεσμού, τον είχαν άρρηκτα συνδεδεμένο με την αναπτυξιακή πορεία  της περιοχής και κυρίως με την οικονομία της. Διαχρονικά, η τοπική κοινωνία έχει κάνει επενδύσεις από το υστέρημά της, θέλοντας να διαμορφώσει καλύτερες εκθεσιακές συνθήκες. Οι τελευταίες εξελίξεις δεν αποτελούν τιμή γι’ αυτή καθαυτή την 50χρονη ιστορία της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας», τονίζει ο κ. Μπακογιάννης.

Και προσθέτει: «Η Περιφέρεια  Στερεάς Ελλάδας,  δεν θα μπορούσε να μείνει θεατής σε αυτές τις εξελίξεις, αλλά αντίθετα ήταν και είναι στυλοβάτης της κάθε προσπάθειας και των οποιονδήποτε πρωτοβουλιών. Γι’ αυτό και ήταν εκείνη η οποία έδωσε λύση σε άμεσα και επείγοντα ακανθώδη προβλήματα, στην κατά κοινή ομολογία πετυχημένη διοργάνωση, της 50ης Εκθεσιακής Περιόδου της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας».

Ο Περιφερειάρχης θεωρεί πως σ’ αυτές τις κρίσιμες ώρες, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας οφείλει να είναι παρούσα και το κυριότερο, οφείλει να ζητήσει ένα διευρυμένο διάλογο, έτσι ώστε να εξασφαλιστούν οι συνθήκες δημιουργικής συνέχειας της Πανελλήνιας  Έκθεσης Λαμίας, για να εξασφαλιστεί το μέλλον της και η πορεία της αδιατάρακτα.

Καταλήγοντας υπογραμμίζει: «Στην κατεύθυνση αυτή, σαν μόνη βιώσιμη λύση είναι να τεθεί η Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας, υπό την εποπτεία της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, με ανάλογη εφαρμογή των  διατάξεων για τα ΝΠΔΔ των ΟΤΑ Α΄ και Β΄ Βαθμού και να λειτουργήσει αυτή, με την συνεργασία των Δήμων και των λοιπών φορέων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας».