Στον Νίκο Καΐλη μίλησε για όλους και για όλα ο πρώην βουλευτής και στέλεχος της ΝΔ Γιάννης Καράμπελας

Κοινοποίηση στα Social Media
 • Ποιος είναι ο λόγος που ασχολήθηκες με την πολιτική;

 

Το αίσθημα του ενεργού πολίτη με οδήγησε στην ενασχόληση μου με τα κοινά. Πεποίθηση μου είναι πως όλοι μας θα πρέπει, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων μας, να αφιερώνουμε χρόνο για την προσφορά μας στο κοινωνικό σύνολο.

 

 • Προτιμάς την τοπική ή την κεντρική πολιτική σκηνή και γιατί;

 

Κάθε πόστο, κάθε τομέας, κάθε βαθμίδα έχει τη δική του ξεχωριστή αίγλη. Το σημαντικό είναι με ότι ασχολείσαι να το αγαπάς, να δίνεις 100% των δυνατοτήτων σου και να μην ακούς τις “σειρήνες”…

 

 • Από την εμπειρία σου ως βουλευτής θεωρείς ότι αν υπάρχει πολ. βούληση μπορούν να λυθούν πολλά προβλήματα της Βοιωτίας;

 

Σίγουρα το πιστεύω. Είναι όμως αυτονόητο ότι όταν τις καταστάσεις τις χειρίζονται άνθρωποι δεν μπορεί να έχουμε πάντα τα ίδια αποτελέσματα αφού οι άνθρωποι διαφέρουν σε γνώσεις, αντίληψη, μεθοδικότητα και πάνω από όλα προτεραιότητες.

 

 • Πως κρίνεις την οικονομική πορεία της χώρας στο διάστημα της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ;

 

Καταστροφική. Ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ουρές του χαρακτηρίζονται από πλήρη άγνοια και ανευθυνότητα, με μοναδικό γνώμονα την πρόσκαιρη πολιτική τους επιβίωση. Έκλεισαν τις τράπεζες και αύξησαν την αβεβαιότητα στους υποψήφιους επενδυτές. Πρέπει να φύγουν άμεσα από την εξουσία για το καλό του τόπου.

 

 • Για ποιο λόγο αποχώρησες από τη ΝΔ στις τελευταίες εκλογές και για ποιο λόγο επέστρεψες;

 

Πέρυσι το καλοκαίρι είχε καταστρατηγηθεί κάθε αξία στη ΝΔ. Με αποκορύφωμα ο μεταβατικός πρόεδρος να γίνει καταληψίας της προεδρίας και να έχουμε πλήρη ιδεολογικό αποπροσανατολισμό. Εφόσον εξαλειψαν τα ανωτέρω, ήταν φυσικό επακόλουθο η επιστροφή μου.

 

 • Πως κρίνεις ως ”πολιτικό” ηγετη τον Κυριάκο Μητσοτάκη αλλά και τον Αλέξη Τσίπρα;

 

Τον Κυριάκο Μητσοτάκη τον θεωρώ μετρημένο, σοβαρό, μορφωμένο και αποφασιστικό. Είναι αρχηγός που μπορεί να εμπνεύσει οράματα μέσα από την πολλή δουλειά και θέλω να επισημάνω ότι πέρα από τα απτά αποτελέσματα που θα πρέπει άμεσα να φέρει από τη στιγμή που θα γίνει Πρωθυπουργός, έχει και το πολύ δύσκολο έργο να αυξήσει την εμπιστοσύνη των πολιτών απέναντι στους πολιτικούς. Πάντως είναι ευχής έργον ότι με τον Κυριάκο Μητσοτάκη η Ελλάδα θα αποκτήσει πάλι έναν “αστό” Πρωθυπουργό. Τον κ. Τσίπρα τον αφήνω πλέον στην κρίση όλων των Ελλήνων.

 

 • Θεωρείς ότι το BREXIT θα επηρεάσει την πορεία της Ελλάδας;

 

Δυστυχώς με αυτήν την κακή εξέλιξη του δημοψηφίσματος οι εταίροι μας θα σκληρύνουν την συνολική τους στάση προς όλες τις χώρες ώστε να μην συνεχιστούν διασπαστικά φαινόμενα. Άλλη μια στρατηγικη πολιτικού εκβιασμού του ΣΥΡΙΖΑ αποδεικνύεται αίολη.

 

 • Ποια είναι η εμπειρία σου απο τη συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ;

 

Όταν πραγματικά έχεις στόχο τη σωτηρία της πατρίδας βρίσκεις αυτά που σε ενώνουν, τα μεγάλα, και παίρνεις δύσκολες αποφάσεις. Το ΠΑΣΟΚ στήριξε την προσπάθεια αυτή, πολλές φορές με μεγάλο πολιτικό κόστος.Όσο για τη ΔΗΜΑΡ , αποδείχθηκε κατώτερη των περιστάσεων. Άποψη μου είναι ότι ο Κουβέλης είναι ο κύριος υπαίτιος της σημερινής κατάστασης που βιώνει ο ελληνικός λαός.

 

 • Ποια είναι η σχέση σου με τους Βοιωτούς συμπατριώτες σου;

 

Η υπέρμετρη αγάπη που έχω δεχτεί όλα αυτά τα χρόνια της ζωής μου με γεμίζουν καθήκον και υποχρέωση να τους υπηρετώ.

 

 • Πόσο φαντάζει πιθανό το σενάριο πρόωρων εκλογών κατά τη γνώμη σου;

 

Η κυβέρνηση δεν θα εξαντλήσει 4ετία, το Σεπτέμβριο θα δεχθεί σοβαρά πλήγματα με τα εργασιακά που πρέπει να ψηφίσει. Πιστεύω όμως πως καταλυτικός χρόνος θα είναι η άνοιξη του ’17, οπότε θα μπει σε εφαρμογή “η αυτόματη περιστολή δαπανών”, ο περίφημος κόφτης, όπου δημόσιοι υπάλληλοι αλλά και συνταξιούχοι θα δουν δραματικές μειώσεις στις απολαβές τους. Και όλο αυτό θα συμβεί λόγω ανικανότητας της κυβέρνησης.

 

 • Θα είσαι υποψήφιος στις επόμενες εθνικές εκλογές;

 

Το αν θα είμαι εγώ υποψήφιος δεν ενδιαφέρει κανέναν πολίτη αυτή τη στιγμή. Το σημαντκότερο είναι να φύγει ο ΣΥΡΙΖΑ από τη διακυβέρνηση της χώρας. Κάθε μέρα που μένουν την τραυματίζουν με ανεπανόρθωτες δυστυχώς ζημιές. Θα είμαι στο πλευρό του Κυριάκου Μητσοτάκη για να έρθει όσο πιο γρήγορα αυτή η ανατροπή.

 

 • Πες μας ένα μήνυμα που θα ήθελες να στείλεις στους αναγνώστες μας

 

Πρώτα από όλα θα ήθελα να σας ευχαριστήσω γι αυτή τη συνέντευξη και να σας ευχηθώ να “μεγαλώσετε” πολύ γιατί σας χρειάζεται ο τόπος. Τους αναγνώστες σας θα τους προτρέψω να στηρίξουν αυτή σας την προσπάθεια τόσο με την επισκεψιμότητα τους όσο και με την κάθε είδους συμμετοχή τους.