Λύση στα προβλήματα της Π.Υ. της Στερεάς μεταξύ των οποίων της Θήβας και των Οινοφύτων ζητά η Λαϊκή Συσπείρωση

Κοινοποίηση στα Social Media

Οι ανάγκες και τα προβλήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στη Στερεά Ελλάδα σύμφωνα με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» είναι μεγάλα τόσο σε προσωπικό όσο και σε υλικοτεχνική υποδομή, αλλά και σε ότι αφορά Μέσα Ατομικής Προστασίας.

«Σε σχέση με πέρυσι όταν πάλι τέτοιες ημέρες στηλιτεύαμε την διαρκή στασιμότητα στην επίλυση βασικών ζητημάτων λειτουργίας του Π.Σ και κατ’ επέκταση των Υπηρεσιών της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας,  δεν έχει αλλάξει τίποτα με τα προβλήματα», τονίζουν οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Σοφία Ντούρου και Γιώργος Γκικόπουλος.

Όπως επισημαίνουν έλλειψη προσωπικού παρατηρείται σ την Π.Υ. Λαμίας, το Π.Κ Αμφίκλειας και  το Π.Κ ΑΓ. Κωνσταντίνου τα οποία βρίσκονται στην χειρότερη δυνατή κατάσταση, στην 7η ΕΜΑΚ,  στο ΠΕ.ΚΕ. Στερεάς Ελλάδας, στην Π.Υ Ιστιαίας και στα δύο Π.Κ. Λίμνης και Μαντουδίου που ανήκουν σε αυτή ενώ «σοβαρότατα προβλήματα υφίστανται και οι Υπηρεσίες νοτιότερα της Περιφέρειας όπως της Π.Υ Θηβών, Οινοφύτων  και  Π.Κ Πολυδρόσου που καλύπτουν ζωτικό της χώρο».

Σε ότι αφορά στις ελλείψεις και τα προβλήματα σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό και υποδομές, αυτά «αφορούν σχεδόν το σύνολο των Υπηρεσιών, με προεξέχον πρόβλημα το θέμα της έλλειψης ελαστικών των οχημάτων, των προβληματικών κτιριακών υποδομών (Π.Υ. Οινοφύτων, Π.Υ. Θηβών, Π.Υ. Καρπενησίου, λόγω λήξης του συμβολαίων στέγασης και αδυναμίας εξεύρεσης άλλων κτιρίων, Π.Υ. Μακρακώμης, Π.Υ Ιστιαίας, στην οποία έχει παραχωρηθεί οικοπεδικός χώρος για ανέγερση νέας Υπηρεσίας αλλά και στα Π.Κ. Λίμνης και  Φουρνάς) καθώς και στην Π.Υ. Ιτέας  στην οποία υπάρχει  εντολή εξώσεως καθώς και εξεύρεσης λύσης για το κτιριακό πρόβλημα της Π.Υ Λαμίας».

Καταλήγοντας οι δύο Σύμβουλοι της Λ.Σ. υπογραμμίζουν ότι οι λύσεις λοιπόν σε όλα αυτά είναι συγκεκριμένες και πρέπει να δοθούν σύντομα ενώ παράλληλα ζητούν από την Περιφερειακή Αρχή να ασκήσει κάθε δυνατή πολιτική πίεση σε αυτή την κατεύθυνση.