Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας προσφέρει «ομπρέλα» στήριξης σε όσους έχουν ανάγκη

Κοινοποίηση στα Social Media

Όπως έκανε γνωστό ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης άνοιξε ο δρόμος για την ένταξη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας και την υλοποίηση των αποφάσεων για την δημιουργία δομών και μηχανισμός στήριξης όσων πολιτών έχουν ανάγκη.

«Είναι η πρώτη φάση της δικαίωσης. Έχουμε εκπονήσει ένα άρτιο και πλήρως πραγματοποιήσιμο σχέδιο για να μπορέσουμε να στηρίξουμε όλους εκείνους που πραγματικά μας χρειάζονται. Η συγχρηματοδότηση μας δίνει τη δυνατότητα να προχωρήσουμε στην υλοποίησή του και αυτό μας δίνει ανάσα και κουράγιο», τόνισε σε δηλώσεις του ο κ. Μπακογιάννης με αφορμή την ένταξη των έργων στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα και συμπλήρωσε: «Όταν παρουσιάσουμε όλα αυτά που έχουμε προγραμματίσει να κάνουμε, νομίζω ότι θα μας ακολουθήσουν ακόμη περισσότεροι στη προσπάθεια που ξεκινήσαμε, να γίνουμε όλοι μαζί το χέρι βοήθειας και συμπαράστασης σε κάθε οικογένεια που μας θέλει δίπλα της. Με αυτό το σχέδιο σκοπεύουμε να προσελκύσουμε επενδυτές, αλλά επενδυτές ψυχής και ανθρωπιάς».

Σε αυτό το πλαίσιο αυτό περισσότερα από 11.350.000 ευρώ πρόκειται να διατεθούν για τα έργα «Δομή υποστήριξης δράσεων κοινωνικής ένταξης», «Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων», «Κέντρα Διημέρευσης-Ημερήσιας Φροντίδας Ατόμων με Αναπηρία», «Κέντρα Κοινότητας», «Δομή Παροχής Βασικών Αγαθών: Κοινωνικό Παντοπωλείο, Παροχή Συσσιτίου, Κοινωνικό Φαρμακείο».

Αναλυτικά, το σχέδιο δράσης και πρωτοβουλιών της Περιφέρειας, θα παρουσιαστεί από τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κώστα Μπακογιάννη σε ειδική Συνέντευξη Τύπου για την ενημέρωση όλων των πολιτών, των φορέων και των ενδιαφερομένων.