Παρέμβαση από Ε.Κ. Λιβαδειάς και Γ. Σταθά για εργαζόμενους στον Μαρινόπουλο και καθαρίστριες σχολείων

Κοινοποίηση στα Social Media

«Είναι αδιανόητο μία επιχείρηση με υπερκέρδη να οδηγείται στο κλείσιμο από λανθασμένους επιχειρηματικούς χειρισμούς και να κινδυνεύουν να μείνουν στο δρόμο χιλιάδες εργαζόμενοι», τόνισε ο Πρόεδρος του Ε.Κ. και πρώην βουλευτής Βοιωτίας Γιάννης Σταθάς με αφορμή την αίτηση υπαγωγής στον πτωχευτικό κώδικα που κατέθεσε η επιχείρηση «Μαρινόπουλος».

Παράλληλα το Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς ζητά να  διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας και τα δικαιώματα των εργαζομένων.

«Απαιτούμε από την εργοδοσία και την κυβέρνηση τη διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας!

Κανένας εργαζόμενος να μην απολυθεί, να μην εξαναγκαστεί σε παραίτηση ή οικειοθελή αποχώρηση. Να μην τολμήσει ο Μαρινόπουλος να οδηγήσει στην ανεργία 12.000 εργαζόμενους

Καμία καθυστέρηση στην καταβολή ολόκληρου του μισθού και των επιδομάτων. Κανένας εργαζόμενος να μην μείνει χωρίς δουλειά», υπογραμμίζει το Εργατικό Κέντρο.

Παράλληλα το Ε.Κ. Λιβαδειάς με σχετική ανακοίνωση δηλώνει την συμπαράστασή του «στον αγώνα των συμβασιούχων καθαριστριών των δημόσιων σχολείων».

Οι καθαρίστριες ζητούν μόνιμη, πλήρη και σταθερή εργασία με αορίστου χρόνου συμβάσεις και

πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων χωρίς όρους και προϋποθέσεις, αξιοπρεπείς αμοιβές και επαναφορά όλου του κλάδου στα ΒΑΕ., καταβολή του 10% των αποδοχών, έγκαιρη και άμεση καταβολή των δεδουλευμένων αποδοχών και να εκδοθεί άμεσα από τα Υπουργεία Παιδείας, Εσωτερικών και Οικονομικών απόφαση για την καθαριότητα των σχολείων τη νέα σχολική χρονιά 2016-2017.

«Ο αγώνας των Συμβασιούχων Καθαριστριών των Δημόσιων Σχολείων δεν είναι μόνο δικός τους αγώνας, αλλά αγώνας όλων των εργαζομένων. Πρέπει άμεσα να γίνουν  μόνιμες οι Συμβασιούχες Σχολικές Καθαρίστριες και να σταματήσει το σκλαβοπάζαρο», τονίζει στην ανακοίνωσή του το Ε.Κ.