Σε αγώνα καλεί το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λιβαδειάς με αφορμή την αίτηση πτώχευσης από την Μαρινόπουλος Α.Ε.

Κοινοποίηση στα Social Media

Nα μην μείνουν με τα χέρια σταυρωμένα είναι αποφασισμένοι οι ιδιωτικοί υπάλληλοι με αφορμή την κατάθεση αίτησης υπαγωγής στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα από την εταιρία Μαρινόπουλος Α.Ε.

«Η συζήτηση που έγινε στη Γενική Συνέλευση της Αθήνας πριν 2 ημέρες φανέρωσε πως υπάρχουν αγωνιστικές διαθέσεις και συνάδελφοι που θα μπουν μπροστά για την ενημέρωση και την οργάνωση του αγώνα  εναντία στην ολομέτωπη επίθεση  της εργοδοσίας», επισημαίνει σε ανακοίνωση του το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λιβαδειάς τονίζοντας επίσης ότι «πρέπει να γίνει ζήτημα όλου του κλάδου, αφού οι επιπτώσεις στην Μαρινόπουλος ΑΕ θα επηρεάσουν συνολικά τους εργαζόμενους στο εμπόριο, ενώ η εξέλιξη αυτή θα επιφέρει χτυπήματα και σε εργαζόμενους άλλων κλάδων».

Παράλληλα καλεί σε συστράτευση και στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις.

«Δεν θα αφήσουμε τις ζωές μας να τις καθορίζουν ο Μαρινόπουλος, οι μεγαλέμποροι, οι Τραπεζίτες και οι Βιομήχανοι, δε θα γίνουμε έρμαια των πληροφοριών μέσω δημοσιευμάτων», τονίζει και καλεί τους υπαλλήλους «να συγκροτήσουν επιτροπή αγώνα που θα έχει την ευθύνη να επικοινωνεί με το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λιβαδειάς για τον καλύτερο συντονισμό και τη κοινή δράση σε περισσότερα καταστήματα σε πανελλαδικό επίπεδο.

Μεταξύ άλλων ζητά από την εργοδοσία και την κυβέρνηση την διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας και «να μην τολμήσει ο Μαρινόπουλος να οδηγήσει στην ανεργία 12.000 εργαζόμενους» και να μην υπάρξει καθυστέρηση στην καταβολή ολόκληρου του μισθού και των επιδομάτων.

«Είμαστε αποφασισμένοι να πάρουμε όλα τα αναγκαία μέτρα για να διασφαλίσουμε τις θέσεις εργασίας, τα δεδουλευμένα, όλα τα δικαιώματα μας, όλα όσα απαιτούμε! Είμαστε έτοιμοι για μεγάλο αγώνα, με όλους τους τρόπους, με πολύμορφη δραστηριότητα. Ζητάμε τη στήριξη και την αλληλεγγύη όλων», τονίζει το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λιβαδειάς.