Η ασφάλεια είναι υποχρέωση της πολιτείας

Κοινοποίηση στα Social Media

laikisyspirosiΜε αφορμή την απόφαση που πήρε η συνέλευση που οργάνωσε το Τοπικό Συμβούλιο της Ελάτειας, για συγκρότηση περιπολιών από πολίτες, προκειμένου να περιφρουρηθεί αποτελεσματικότερα το χωρίο τους η «Λαϊκή Συσπείρωση» Στερεάς Ελλάδας τονίζει με σχετική ανακοίνωση ότι την ευθύνη έχει η πολιτεία.

Η ανακοίνωση:

σαν ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ οφείλουμε να σημειώσουμε :

Οι κλοπές, οι διαρρήξεις, οι ληστείες και κάθε παραβατική συμπεριφορά συνιστούν κοινωνικό-πολιτικά προβλήματα που εμφανίζονται και εξελίσσονται παράλληλα με την φτώχεια, την ανέχεια και την ανεργία. Εμφανίζονται οξύτερα τις περιόδους οικονομικών κρίσεων, όταν η ανεργία και η φτώχεια φτάνουν στα ύψη.

Σε κάθε περίπτωση  η αντιμετώπιση τους είναι ευθύνη και υποχρέωση της οργανωμένης πολιτείας, που για αυτό τον λόγο αξιοποιεί τα θεσμοθετημένα, κατάλληλα εκπαιδευμένα και εξοπλισμένα αστυνομικά όργανα.

Για κανένα λόγο, το βάρος αυτό δεν μπορούν να σηκώσουν οι όποιες ομάδες πολιτών που θα αυτοδικούν ή θα τρομοκρατούν με την δυνατότητα τους να αυτοδικήσουν.

Τέτοιες πρακτικές αποτελούν υπόβαθρο και  έκφραση φασιστικών αντιλήψεων, με ρατσιστικές προεκτάσεις που δεν ταιριάζουν στον λαό μας και την ιστορία του. Δεν συμβαδίζουν με τις αρχές και τις αξίες των εργαζομένων που προσδοκούν μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση και καταπίεση ανθρώπου από άνθρωπο.

 

ΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

ΧΡΟΝΑΣ  ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ

ΓΚΙΚΟΠΟΥΛΟΣ  ΓΙΩΡΓΟΣ

ΝΤΟΥΡΟΥ  ΣΟΦΙΑ  (ΙΩΑΝΝΑ)