Συνάντηση Πούλου με Φίλη και Σπίρτζη. Επιχειρηματικό πάρκο και μουσικό σχολείο διεκδικεί μεταξύ άλλων η Λιβαδειά

Κοινοποίηση στα Social Media

Την Παρασκευή 17 Ιουνίου η Δήμαρχος Λεβαδέων, με τον βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Βοιωτίας κ Νίκο Θηβαίο, και τον εντεταλμένο σύμβουλο κ. Στ. Θεοδωρόπουλο, επισκέφθηκαν τον Υπουργό Υποδομών ,Μεταφορών και Δικτύων κ Χρήστο Σπίρτζη και έθεσαν τα εξής θέματα :

spirtzis

α. Μετά την ψήφιση του Νόμου για την περιορισμένη και υπό όρους διέλευση των βαρέων οχημάτων από το δευτερεύον εθνικό και επαρχιακό δίκτυο, να εκδοθεί άμεσα, μέσα στον Ιούλιο, η προβλεπόμενη Κ.Υ.Α., ώστε να τεθεί σε εφαρμογή.

β. Το θέμα της σύνδεσης του σιδηροδρομικού σταθμού Λιβαδειάς με τη Λιβαδειά και τον Ορχομενό

γ. Την επέκταση του προαστιακού σιδηροδρόμου ως τη Λιβαδειά

δ. Τη δημιουργία του επιχειρηματικού πάρκου (ΒΙΟ.ΠΑ.) AGROLOGISTIC, στον προβλεπόμενο από το γενικό πολεοδομικό σχέδιο Λιβαδειάς χώρο, που βρίσκεται στα διοικητικά όρια του Δήμου Λεβαδέων, πλησίον του σιδηροδρομικού σταθμού.

O υπουργός δεσμεύτηκε για την άμεση εξέταση των παραπάνω θεμάτων.

Την ίδια ημέρα, στη συνέχεια Γιώτα Πούλου και Νίκος Θηβαίος, επισκέφθηκαν το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, συναντήθηκαν με τον Υπουργό Παιδείας κ. Νίκο Φίλη και συζήτησαν τα εξής :

filis

 

α. Το θέμα εξοπλισμού του ειδικού σχολείου Λιβαδειάς (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.).
β. Τη μεταφορά του ειδικού σχολείου της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης
γ. Την δημιουργία μουσικού σχολείου στη Λιβαδειά
δ. Την πραγματοποίηση των δύο μεταπτυχιακών προγραμμάτων της ΑΣΠΑΙΤΕ στη Λιβαδειά.

Ο Υπουργός ανταποκρίθηκε θετικά στα θέματα που του τέθηκαν και ενημέρωσε, ότι έχει ήδη ξεκινήσει ο προγραμματισμός τους, ώστε να υλοποιηθούν στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.