“ΤΑ ΣΠΑΕΙ”… Η Γιώτα Πούλου. Καλεί να διαψευστεί “περίεργο” δημοσίευμα για το κέντρο υποδοχής προσφύγων.

Κοινοποίηση στα Social Media
Τη σφοδρή αντίδραση της Δημάρχου Λεβαδέων προκάλεσε δημοσίευμα ηλεκτρονικής σελίδας, η οποία φέρει τη Γιώτα Πούλου να συναινεί (εμμέσως πλην σαφώς) και μάλιστα χωρίς καμία αντίρρηση, το κέντρο υποδοχής προσφύγων που η κυβέρνηση σε αυτή τη φάση προτίθεται να δημιουργήσει στη Θήβα, να γίνει τελικά στη Λιβαδειά.
Διαβάστε το σχετικό δημοσίευμα από το exeisminima.gr:
 “Το Κέντρο Υποδοχής Προσφύγων που αιφνιδιαστικά αποφασίστηκε  από την κυβέρνηση να γίνει στην περιοχή της Θήβας, μπορεί να γίνει στη Λιβαδειά, καθώς τόσο η δήμαρχος Γιώτα Πούλου όσο και ο κυβερνητικός βουλευτής Νίκος Θηβαίος δεν έχουν αντίρρηση.Στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Θήβας και μετά το τελεσίγραφο των υπουργών να υποδειχθεί από τον Δήμο Θηβαίων εναλλακτική πρόταση για να μην γίνει το κέντρο προσφύγων στην επιβαρυμένη περιοχή του Πυριού, κατατέθηκαν από τον Δήμαρχο τρεις προτάσεις και εξουδιοδοτήθηκε από το σώμα να προταθούν το παλιό εργοστάσιο της ΙΝΤΕΑΛ στη Ριτσώνα, το παλιο εργοστάσιο της ΙΖΟΛΑ και το παλιό εργοστάσιο ΣΑΓΙΡΟΓΛΟΥ απέναντι από το ΙΝΟ.

Ωστόσο όπως ήδη γράψαμε υπήρξε και μια τέταρτη πρόταση από τον Δημοτικό Σύμβουλο Γρηγόρη Παπαβασιλείου να προταθεί το κέντρο υποδοχής προσφύγων να δημιουργηθεί αντί στη Θήβα στη Λιβαδειά, το οποίο μειοψήφισε.pros1

Ο Γρηγόρης Παπαβασιλείου σε επικοινωνία του με το exeisminima.gr δήλωσε ότι την πρόταση του αυτή  φαίνεται ότι αποδέχεται η δήμαρχος Λιβαδειάς Γιώτα Πούλου η οποία με δήλωση της σε ραδιοφωνικό σταθμό της Λιβαδειάς, όχι μόνο δέχεται αλλά και προτείνει συγκεκριμένους χώρους στην περιοχή της, κάτι που αναμένεται να συζητηθεί και στο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Λεβαδέων στη συνεδρίαση της Δευτέρας.

Μετά από αυτές τις εξελίξεις δημιουργούνται νέα δεδομένα για τη δημιουργία του κέντρου υποδοχής προσφύγων στη Βοιωτία”.

Σκοπιμότητες διακρίνει η Γ. Πούλου. Καλεί σε διάψευση
Η απάντηση της Δημάρχου ήταν άμεση και αφοπλιστική έναντι του δημοσιεύματος καθώς διακρίνει σκοπιμότητες πίσω από αυτό, το χαρακτηρίζει ψευδές και καλεί στη διάψευσή του.
Διαβάστε το σχόλιο της Δημάρχου κάτω από τη συγκεκριμένη ανάρτηση:

Γιώτα Πούλου

Παρακαλώ να ελέγχετε τις πληροφορίες σας πρίν τις δημοσιεύσετε. Η συγκεκριμμένη είναι απόλυτα ψευδής, δεν αντιλαμβάνομαι την σκοπιμότητά της και να επανορθώσετε άμεσα διαψεύδοντάς την. Η θέση που έχω εκφράσει πολλές φορές στο Δημοτικό Συμβούλιο αλλά και στα ΜΜΕ είναι αυτή που έχει εκφρασθεί από την ΚΕΔΕ ότι δηλαδή ολοι οι Δήμοι πρέπει να αναλάβουν ευθύνη και να συμβάλλουν στον σχεδιασμό φιλοξενίας-εγκατάστασης των προσφύγων. Ο Δήμος Θηβαίων αναλαμβάνει την δική του ευθύνη και ο Δήμος Λεβαδέων αν απαιτηθεί από τον κεντρικό σχεδιασμό θα αναλάβει την δική του. Σε καμία περίπτωση δεν τίθενται σε αντιπαράθεση ή λειτουργούν εναλλακτικά. Παρακαλώ λοιπόν για άμεση διάψευση του δημοσιεύματος. Ευχαριστώ…