ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ…“Φρένο” Μουζάλα – Βίτσα σε χώρο υποδοχής προσφύγων στα όρια του οικισμού της Θήβας. Το μπαλάκι στο Δήμαρχο.

Κοινοποίηση στα Social Media

Καλές οι διαβεβαιώσεις αλλά οι πολίτες απαιτούν την ουσία.

Ο Δήμαρχος Θηβαίων Σπύρος Νικολάου και η δημοτική αρχή στη Θήβα, “πιάστηκαν” στον ύπνο σε οτι αφορά στην απόφαση του αρμόδιου υπουργείου να μετατρέψει παλιό εργοστάσιο στα όρια του οικισμού της Θήβας, σε χώρο φιλοξενίας προσφύγων.

Φυσικά κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι υπήρξε αιφνιδιασμός από την πλευρά της κυβέρνησης, όταν μέχρι στιγμής στη Στερεά και συγκεκριμένα στη Βοιωτία και τα όριά της με την Εύβοια, λειτουργούν ήδη δύο χώροι φιλοξενίας προσφύγων, εξέλιξη που δείχνει μία κατεύθυνση.

Ο Σπύρος Νικολάου “επαναπαύθηκε” στις διαβεβαιώσεις που είχε οτι ο Δήμος του δεν θα φιλοξενήσει χώρο υποδοχής προσφύγων και απέφυγε να διερευνήσει σημεία στην ευρύτερη περιοχή του, προκειμένου είναι προετοιμασμένος και με συγκεκριμένες προτάσεις προς την κυβέρνηση όταν και εφόσον προέκυπτε θέμα.

Ο Δήμος είναι αυτός που γνωρίζει (καλύτερα από την κυβέρνηση) τα προβλήματα της περιοχής του, τις αδυναμίες του, τις ιδιαιτερότητές του και οφείλει να είναι σε κάθε περίπτωση σε απόλυτη ετοιμότητα έναντι οποιουδήποτε ενδεχόμενου.

800 μέτρα από τον καταυλισμό των ΡΟΜΑ και 500 μέτρα από τα τελευταία σπίτια της Θήβας, σε μία ευρύτερη περιοχή με έντονη εγκληματικότητα και “φορτωμένη” από έναν τεράστιο πληθυσμό οικονομικών μεταναστών προφανώς δεν μπορεί να φιλοξενηθούν πρόσφυγες αλλά δεν μπορεί και να αποφευχθεί, αν η δημοτική αρχή δεν υποδείξει άλλα σημείο, ικανό να εξυπηρετήσει τις απαιτήσεις που θέτει η ελληνική κυβέρνηση.

Αυτό ήταν και το αποτέλεσμα της συνάντησης του Δημάρχου Σπύρου Νικολάου και του δημοτικού συμβούλου Σταμάτη Χαλβατζή με τους αρμόδιους υπουργούς Μουζάλα και Βίτσα, παρουσία του βουλευτή Νίκου Θηβαίου στην Αθήνα.

Τα ψέμματα τελειώσαν…