ΟΧΙ σε Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων στη Θήβα από το ΔΣ

Κοινοποίηση στα Social Media

Ομόφωνο ψήφισμα διαμαρτυρίας του Δ. Σ Θηβαίων κατά της δημιουργίας Κέντρου Φιλοξενίας Προσφύγων και Μεταναστών στη Θήβα.

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Θηβαίων σε έκτακτη συνεδρίασή του στις 16 Ιουνίου 2016, μετά από ενημέρωση που έγινε από τον κ. Δήμαρχο Θηβαίων και ανταλλαγή απόψεων σχετικά με την διαπιστωθείσα κινητικότητα για τη δημιουργία  Κέντρου Φιλοξενίας Προσφύγων και Μεταναστών στη Θήβα,  σε εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο στην περιοχή Πυρίου Θηβών, κατέληξε στο  ακόλουθο ομόφωνο Ψήφισμα :

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Θηβαίων

Ι.       Εκφράζει την πλήρη αντίθεση του για τη χρησιμοποίηση του  συγκεκριμένου χώρου για τη δημιουργία Κέντρου Φιλοξενίας Προσφύγων και Μεταναστών για τους ακόλουθους λόγους :

       α. Το εργοστάσιο είναι σε επαφή με την παλαιά εθνική οδό Αθηνών-Θηβών-Λιβαδειάς- Λαμίας, απ’ όπου καθημερινά διέρχονται χιλιάδες οχήματα, μεταξύ των οποίων τουριστικά λεωφορεία με προορισμό κυρίως την Αράχωβα και τους Δελφούς και βαρέα οχήματα. Ως εκ τούτου, με την εγκατάσταση κέντρου φιλοξενίας  προσφύγων στη θέση αυτή, δημιουργείται σοβαρό θέμα ασφάλειας για την κυκλοφορία πεζών και οχημάτων και είναι βέβαιο ότι θα θρηνήσουμε ανθρώπινες ζωές.

      β. Το εργοστάσιο βρίσκεται στα όρια του ιστού της πόλης, και σε απόσταση 800m υπάρχει πολυπληθής οικισμός ΡΟΜΑ (1.000 και πλέον άτομα), όπου παρατηρούνται  συνθήκες έντονης παραβατικότητας, γεγονός για το οποίο ο Δήμος έχει απευθυνθεί κατ’ επανάληψη στα αρμόδια Υπουργεία. 

 ΙΙ.     Διαδηλώνει  την πρόθεσή του να συμβάλει στην επίλυση του   σοβαρού ανθρωπιστικού προβλήματος που έχει προκύψει στη χώρα μας, με την έλευση χιλιάδων μεταναστών και προσφύγων.

ΙΙΙ.     Τονίζει, όμως,  ότι η  επιλογή χώρου για την εγκατάσταση κέντρου φιλοξενίας προσφύγων, πρέπει να γίνει με τη συνεργασία και ύστερα από διαβούλευση Τοπικής Κοινωνίας, Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Κυβέρνησης.