Μετεωρολογικός Σταθμός στο 6ο Δ.Σ. Λιβαδειάς

Κοινοποίηση στα Social Media

Μετά από προσπάθειες αρκετών μηνών η λειτουργία μετεωρολογικού σταθμού στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Λιβαδειάς είναι πλέον γεγονός.

Ο μετεωρολογικός σταθμός αναμένεται να αποτελέσει  ένα ακόμη «εργαλείο» προκειμένου οι δάσκαλοι να προσφέρουν στους μαθητές μια διαφορετική γνώση και μόρφωση.

Τα μηχανήματα του μετεωρολογικού σταθμού, που χρηματοδοτείται από το «Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση», εγκαταστάθηκαν με την συμβολή του Παναγιώτη Τσούρα που δραστηριοποιείται με επιτυχία στον συγκεκριμένο τομέα και του συνεργάτη του Τάσου Παλαμίδα και το 6ο Δ.Σ. έγινε το πρώτο σχολείο της Βοιωτίας που διαθέτει δικό του μετεωρολογικό σταθμό!

Η εκπαιδευτική και μαθητική κοινότητα του 6ου ΔΣ Λιβαδειάς ευχαριστεί το Ίδρυμα Λάτση, που χρηματοδότησε την προσπάθεια και φυσικά τους κυρίους Τσούρα και Παλαμίδα.

Η επόμενη φάση αφορά στο κομμάτι της παιδαγωγικής αξιοποίησης του μετεωρολογικού σταθμού με τις ομάδες παρακολούθησης των καιρικών φαινομένων, που θα δημιουργηθούν από παιδιά της Τετάρτης και της Πέμπτης τάξης.

meteo2