«Διεκδικούμε και δεν επαιτούμε», τονίζει ο Γ. Σταθάς στον Γ. Γεωργακό με αφορμή τις εκδηλώσεις για τα 72 χρόνια από την σφαγή του Διστόμου

Κοινοποίηση στα Social Media

Κατά του Ελληνογερμανικού Ταμείου για το Μέλλον και των δράσεων που αυτό αναπτύσσει τάσσεται για ακόμα μια φορά ο Διστομίτης Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λιβαδειάς και πρώην Βουλευτής Γιάννης Σταθάς και με επιστολή του θυμίζει την συγκεκριμένη απόφαση στον Δήμαρχο Διστόμου – Αράχωβας – Αντίκυρας Γιάννη Γεωργακό με αφορμή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε για τα 72 χρόνια από το ολοκαύτωμα της μαρτυρικής πόλης.

«Αισθάνομαι μεγάλη λύπη και θλίψη διότι η εκδήλωση, στα πλαίσια των εκδηλώσεων Μνήμης για τα 72 χρόνια  από τη Σφαγή στο Δίστομο: «Οι «άλλοι» Γερμανοί της ναζιστικής κατοχής. Τα τάγματα ανεπιθύμητων της Βέρμαχτ στην Ελλάδα», που οργανώνεται από τη Διοικούσα Επιτροπή Μουσείου Θυμάτων Ναζισμού, με ομιλητές :Friedhelm Boll, καθηγητή Σύγχρονης Ιστορίας του Πανεπιστημίου του Κάσελ, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου «Κατά της Λήθης  –  Υπέρ της Δημοκρατίας»  και Ιάσονα Χανδρινό, διδάκτορα νεώτερης Ιστορίας, Πανεπιστημίου Αθηνών, γίνεται με τη συμμετοχή  των δύο Οργανώσεων Friedrich – Ebert-Stiftung η οποία σήμερα χορηγεί την διερμηνεία της εκδήλωσης, και Gegen Vergessen – Fur Demokratie».

Όπως τονίζει ο κ. Σταθάς το ίδρυμα “Friedrich – Ebert” στην Ελλάδα «χρηματοδοτείται από το Γερμανικό Υπουργείο Εξωτερικών και υπηρετεί την επίσημη Γερμανική πολιτική, η οποία τάσσεται κατά των αποζημιώσεων των θυμάτων του Διστόμου».

Επίσης το ίδρυμα “Friedrich – Ebert” και ο σύλλογος «Κατά της Λήθης  –  Υπέρ της Δημοκρατίας» συμμετέχουν «στην υλοποίηση της ίδρυσης του Ελληνογερμανικού Ιδρύματος Νεολαίας»  και όπως σημειώνει όπως διάβασε στην αντίστοιχη ιστοσελίδα «αυτές οι ενέργειες τους χρηματοδοτούνται από το Ελληνογερμανικό Ταμείο για το Μέλλον».

Καταλήγοντας ο Γ. Σταθάς επισημαίνει: «Πιστεύω κ. Δήμαρχε ότι δεν το γνωρίζατε, γιατί έχετε καταδικάσει με επιστολή σας προς το Συμβούλιο των Μαρτυρικών Πόλεων, που έγινε στο Χορτιάτη στις 1 Σεπτεμβρίου 2014, τη δημιουργία του Ελληνογερμανικού Ταμείου για το Μέλλον, όπως δεν θέλω να πιστεύω ότι και οι συντοπίτες μας που συμμετέχουν και προβάλλουν τη συγκεκριμένη εκδήλωση, το γνώριζαν. Διεκδικούμε την δικαίωση των σφαγιασθέντων από τα ναζιστικά στρατεύματα και δεν επαιτούμε».