Η «ξεχασιάρα» και… υπερευαίσθητη κ. Αντωνοπούλου ζητάει και τα «ρέστα» από την Στερεά

Κοινοποίηση στα Social Media

Δεν φτάνει που η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας από την πρώτη στιγμή του προσφυγικού ζητήματος επέδειξε γρήγορα αντανακλαστικά και συνέβαλε στην αντιμετώπιση του προβλήματος με δημιουργία εντός λίγων ωρών κέντρου φιλοξενίας (πριν καν η πολιτεία καταλάβει καλά – καλά τι… τρέχει) δέχεται τώρα και τα “βέλη” από την Αναπληρώτρια Υπουργό Εργασίας Ράνιας Αντωνοπούλου στο πρόσωπο του Περιφερειάρχη επειδή ο Κώστας Μπακογιαννης συνεχίζει να μεριμνά και είναι σε διαρκή ετοιμότητα απέναντι στην προχειρότητα ορισμένων.

Και μπορεί η κυβέρνηση να αντιμετωπίζει με παροιμιώδη προχειρότητα σειρά ζητημάτων στο «επίμαχο» όμως σχόλιο του κ. Μπακογιάννη στο facebook απάντησε με… δελτίο Τύπου.

Αντιδράσεις λοιπόν προκλήθηκαν στη Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας στην οποία βρίσκονται τρία Κέντρα Φιλοξενίας Προσφύγων (εκ των οποίων το ένα το διαχειρίζεται μόνη της) με αφορμή το γεγονός ότι οι αρμόδιοι… ξέχασαν ή παρέλειψαν εγκαίρως και επισήμως να ενημερώσουν ότι συμπεριλαμβάνεται στο Πρόγραμμα του ΟΑΕΔ, για την πρόσληψη ανέργων για στην στελέχωση σχετικών δομών υποστήριξης των προσφύγων που χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ.

Δεδομένου ότι είχε δημιουργηθεί η εικόνα του αποκλεισμού ο Περιφερειάρχης Κώστας Μπακογιάννης σχολίασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook: «Προφανώς κάποιοι δεν εκτιμούν ούτε τη συγκινητική ανταπόκριση των τοπικών μας κοινωνιών, ούτε τις προσπάθειες που όλοι καταβάλλουμε για να στηρίξουμε μια εθνική υπόθεση, πέρα και πάνω από τα κόμματα και τις σκοπιμότητες τους. Κρίμα. Εμείς θα συνεχίσουμε να κάνουμε τη δουλειά μας και να αγωνιζόμαστε για να παύσει η αδικία».

Στη συνέχεια σε δελτίο Τύπου της Αναπληρώτριας Υπουργού Εργασίας, Ράνιας Αντωνοπούλου, αναφέρεται οτι στην περιφέρεια Στερεάς βάσει των αναγκών, όπως εκείνες καταγράφηκαν από το αρμόδιο Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, στα κέντρα φιλοξενίας σε πρώτη φάση θα προσληφθούν συνολικά 150 άτομα σε σύνολο 2.297.

«Συνεπώς, δεν υπάρχει κανένας αποκλεισμός των δομών υποστήριξης των προσφύγων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας», τονίζει η Ρ. Αντωνοπούλου και συμπληρώνει αναφερόμενη στον Κ. Μπακογιάννη: «Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, παρότι υποστηρίζει ότι το προσφυγικό είναι εθνική υπόθεση πάνω από κόμματα και σκοπιμότητες, η δήλωση του αποδεικνύει το αντίθετο, ακολουθώντας πιστά την αντιπολιτευτική γραμμή της ΝΔ που συνδυάζει το μελόδραμα και την παραπληροφόρηση».

Άμεση ήταν η απάντηση του κ. Μπακογιάννη στην αναπληρώτρια Υπουργό Εργασίας ο οποίος μεταξύ άλλων ξεκαθαρίζει ότι δεν υπήρχε καμία επίσημη ενημέρωση.

«Η κ. Αντωνοπούλου είχε την «ευαισθησία» να απαντήσει στην ανάρτηση μου στο facebook με Δελτίο Τύπου, κατηγορώντας με για αναλήθειες και χαρακτηρίζοντας μάλιστα όσα έγραψα μελοδραματικά», επισημαίνει ο Περιφερειάρχης και προσθέτει: «Αγαπητή κυρία Αντωνοπούλου, προφανώς μας χρεώνετε στην αντιπολίτευση, γιατί τρέξαμε μόνοι μας να ανοίξουμε δυο ξενοδοχεία για τους πρόσφυγες, το πρώτο μάλιστα σε μερικές ώρες! Δηλαδή έτσι θέλαμε να ρίξουμε την κυβέρνηση; Το δικό μου κυρία Αντωνοπούλου μπορεί να είναι μελόδραμα, το γεγονός ότι ενημερωνόμαστε τώρα ότι θα προσλάβετε 150 άτομα, χωρίς να μας πείτε από που και πότε και μάλιστα με Δελτίο Τύπου, είναι το μελόδραμα ή το δράμα σας;».

Καταλήγοντας αφού αναρωτιέται γιατί δεν παραδειγματίζεται από τον κ. Μουζάλα, «ο οποίος αναζητά πάντα κοινές λύσεις για ένα κοινό πρόβλημα; Τόσο δύσκολο είναι επιτέλους;», σημειώνει ότι είναι ευπρόσδεκτη επισκεφθεί τη Στερεά Ελλάδα να ξεναγηθεί στα κέντρα φιλοξενίας και να αντιληφθεί πλήρως το πρόβλημα.